Xàbia Diversa estrena web per a mantindre l'atenció a les diversitats LGTBI

05 may 2020

La regidoria d'Igualtat de Xàbia presenta un nou recurs per a l'atenció a les diversitats LGTBI. Es tracta de la web de Xàbia Diversa (www.xabiadiversa.com ), un espai virtual desenvolupat per a poder continuar amb l'acompanyament als joves donades les circumstàncies actuals i la suspensió de l'assistència en els Instituts.

Segons explica la regidora Montse Villaverde, aquesta iniciativa va més enllà d'oferir una alternativa a l'atenció presencial que ara no és possible, ja que es converteix en un recurs permanent que continuarà en marxa fins i tot quan es reprenguen les classes presencials.

Amb aquest portal digital s'amplia el programa municipal Xàbia Diversa que va començar a desenvolupar el municipi en 2016 i que va ser premiat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) en 2017. El programa compta amb un espai d'atenció, és a dir, un punt d'acompanyament a joves amb l'objectiu d'orientar i aclarir dubtes sobre les sexualitats. Aquest és un espai d'assessoria dirigit tant a joves LGBTI com les persones del seu entorn que vulguen fer consultes relacionades.

Amb la web s'obri aquesta assessoria en línia i, quan siga possible, es reiniciarà també l'atenció presencial. Es tracta d'un espai segur i confidencial, on es garanteix una comunicació pròxima i respectuosa.

A més de l'espai d'atenció, la web ofereix informació sobre el programa d'educació afectiva sexual, recopila el que s'ha fet en anys anteriors, aclareix conceptes clau i ofereix recursos complementaris i inclou un espai dinàmic i interactiu: La ploma blog, amb publicacions periòdiques sobre temàtica LGTBI, recursos interessants i respostes a dubtes sobre sexualitats. Aquest pretén ser un espai de referència per a oferir informació a la gent jove, però també per a facilitar la seua participació i interacció.

I per a arribar a la gent jove i donar informació de manera contínua i accessible Xàbia Diversa també estarà en les xarxes socials: Telegram👉 https://t.me/xabiadiversa  i Instagram 👉 https://www.instagram.com/xabiadiversa/