Xàbia encarrega un estudi de prevenció forestal que proposarà els plans d'autoprotecció per a les cales Barraca i Granadella

28 abr 2020

L'Ajuntament de Xàbia ha contractat per 9.196 euros un servei d'assistència tècnica per a marcar actuacions preventives enfront dels incendis forestals. Es tracta d'una acció dins dels plans municipals de prevenció i actuació davant incendis i, en aquest cas, estarà enfocada a l'estudi de punts singulars com són les cales de la Barraca i Granadella -i els seus voltants- de cara a proposar les mesures adequades per a la seua autoprotecció.

L'estudi, que es realitzarà en els pròxims mesos i està impulsat per la regidoria de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, fixarà les vies d'accés i eixida, aforaments màxims o l'aparcament, així com deixarà protocolaritzada l'evacuació per a casos d'emergència.

L'assistència tècnica la realitzarà l'empresa d'enginyeria Medi XXI, que ja es va encarregar del Pla de Prevenció d'Incendis –aprovat en 2018- i, per tant, coneix ja el municipi i les seues peculiaritats en matèria forestal i geogràfica.

Segons ha explicat la regidora de Seguretat, Pepa Gisbert, Xàbia continua fent passos i avançat en matèria de prevenció d'incendis, una de les grans preocupacions de l'Ajuntament després dels focs patits als darrers anys a la Plana i la Granadella.

A més de planificar com actuar de manera eficaç, en els últims anys el Consistori ha impulsat formació als residents en zones d'interfície, ha millorat els equipaments i formació de Protecció Civil, adquirit sistemes de resposta ràpida i impulsat la creació de tallafocs en zones amb alt risc de foc com el Montgó o el Rafalet.