Xàbia suspén les grans activitats culturals de l'estiu

27 abr 2020

L'Ajuntament de Xàbia ha decidit suspendre les grans activitats culturals de l'estiu per la incertesa que envolta la celebració d'actes multitudinaris en els pròxims mesos. El regidor de cultura, Quico Moragues, ha explicat que després d'estudiar-lo amb les associacions culturals o col·lectius musicals que estan en l'organització d'aquesta programació han acordat anul·lar els festivals Àgora Actual Percussió, Música a l’Estiu i el Xàbia Jazz. També s'ha suspés els Escacs Vivents i el cicle d'arts escèniques en els passejos Circ a Xàbia. El regidor ha recalcat que darrere d'aquests esdeveniments, a més de la inversió econòmica, hi ha moltes hores de treball i preparació, per la qual cosa el gran risc existent que finalment no es deixen celebrar, ha fet que preferisquen centrar els seus esforços en l'edició del 2021.

En el cas que les circumstàncies ho permeteren, el departament tractaria de programar alguna actuació a xicoteta escala per a enriquir culturalment la vida social del municipi.

La cultura se suma així als anuncis realitzats en referència a les festes dels pròxims mesos: s'han suspés les celebracions del Nazareno, la de San Francisco de Paula, el Festival Internacional i els moros i cristians.

L'Ajuntament de Xàbia destinarà part dels recursos que estalvie amb la cancel·lació de tots aquests esdeveniments a la reactivació econòmica i plans d'ocupació.