L'Ajuntament injecta més de 600.000 euros als Serveis Socials per a donar resposta a l'impacte de la pandèmia

23 abr 2020 El Consistori disposa de 2’2 milions de fons per a anar incorporant-los segons les necessitats de caràcter social

L'Ajuntament de Xàbia ha injectat 618.928 euros al departament de Serveis Socials per a donar-li liquiditat amb la qual afrontar l'impacte en les famílies de la pandèmia de la Covid19.

La comissió informativa d'hisenda celebrada aquest matí ha informat favorablement el decret de l'alcaldia que proposa realitzar una modificació de crèdits amb la qual dotar a l'àrea d'atenció social de diners suficients per a atendre les demandes d'ajuda econòmica i reforçar amb personal l'equip que s'encarrega de tramitar-les. Aquest decret serà convalidat pel ple del pròxim dilluns.

La proposta segueix les directrius de l'informe realitzat pel coordinador de Serveis Socials, que posa sobre la taula les previsions del departament. Aquest informe xifra tant la demanda creixent per l'augment de famílies en situació de vulnerabilitat com els costos de l'alberg d'emergència obert des que es va decretar l'estat d'alarma per a persones sense llar, dones maltractades o unes altres que puguen necessitar-ho. Però també fa ja una proposta d'ampliar el personal per a tirar avant amb l'eficàcia i rapidesa que es necessita el volum de treball que afronta el departament a conseqüència de la pandèmia i el que haurà de gestionar en els pròxims mesos després de l'aturada obligatòria en algunes de les seues funcions, com la valoració dels casos de dependència (ara paralitzada ja que es realitzen visites domiciliàries).

L'alcalde, José Chulvi, ha assenyalat que amb aquesta modificació de crèdits s'ha injectat els fons que els propis treballadors socials han calculat a priori per a atendre aquesta situació. No obstant això, ha recordat que l'Ajuntament té 2.2 milions més disponibles per a anar incorporant-los segons es vagen concretant les necessitats. “Tenim recursos suficients perquè ningú quede desatès” ha recalcat, al mateix temps que ha volgut traslladar un missatge de tranquil·litat a la població.