L'Oficina d'Atenció al Ciutadà de Xàbia atén cada dia entre 250 i 300 consultes

22 abr 2020 La majoria de gestions estan relacionades amb ajudes o el padró

L'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) és un altre dels pilars del treball administratiu amb el qual l'Ajuntament de Xàbia està donant resposta a la crisi econòmica que comença a revelar-se per l'emergència sanitària de la Covid19.

La plantilla està teletreballant i gestionant l'atenció ciutadana des de casa, encara que cada dia un dels treballadors acudeix a l'oficina física per a encarregar-se de les tasques que no es poden externalitzar i mantindre al dia el padró d'habitants. Tanmateix, continua sense atendrer presencialment a ningú en cumpliment de les mesures per evitar la propagació del virus.

Tal com explica el regidor responsable, Ximo Segarra, a nivell d'atenció, el gruix es fa telefònicament. Cada dia es reben entre 250 i 300 cridades, la majoria d'elles preguntant sobre les ajudes econòmiques que ofereixen els serveis socials de l'Ajuntament o sobre els terminis de les taxes i tributs. També hi ha interès pels permisos de crema, l'ecoparc, documentació per a empadronar-se o dubtes sobre qüestions regulades per l'Estat d'Alarma (mudances, desplaçaments als segons habitatges…)

Una altra de les funcions d'aquest departament és registrar les entrades que es reben a través de l'administració electrònica, correu electrònic, ordinari o certificat o la carpeta ciutadana.  Tant per administració electrònica com via email, el servei més demandat és l'expedició de certificats o volants d'empadronament, ja que es requereixen per a les diferents ajudes o moratòries d'hipoteques.

A nivell intern, també es treballa per a aportar documents també relacionats amb el padró als expedients d'ajudes d'emergència que tramita Serveis Socials (com a mínim, uns 40 diaris).

El regidor ha volgut posar en valor tant als treballadors de la OAC com als de l'Àrea Econòmica, regidoria que també és la seua responsabilitat, l'esforç que estan fent per a mantindre l'atenció ciutadana i qüestions hui importantíssimes com el pagament a proveïdors, en aquestes circumstàncies tan difícils i amb els mitjans que tenen a les seues cases. Segarra ha agraït la implicació del personal per a poder donar resposta a aquesta situació extraordinària.