Xàbia contracta el projecte dels parcs infantils de Thiviers i el Freginal

21 abr 2020

L'Ajuntament de Xàbia ha adjudicat a FVAI Structures Architectures S.L l'assistència tècnica del projecte d'execució de les obres de remodelació del parc Reina Sofia, en Thiviers, i el de la Plaça Xàtiva, en el Freginal. El pressupost és de 7.973 euros i el termini d'execució d'un mes i mig.

Des del departament de Serveis assenyalen que, malgrat les circumstàncies, mantindran el compromís que siguen els xiquets del municipi els que, a través del Consell dels Xiquets, decidisquen el disseny que més els agrada per a aquests espais públics. Així, una vegada se formalitze el contracte amb l'estudi d'arquitectura els traslladaran les idees que ja s'havien treballat perquè puguen preparar dos o tres esbossos i que l'òrgan de participació infantil decidisca.

El mes de febrer, el departament municipal que dirigix Kika Mata va facilitar al Consell dels Xiquets els plans de totes dues superfícies i els va explicar les directrius mínimes que havia de complir per a reorganitzar els parcs. Des de l'Ajuntament es va suggerir distribuir-los en tres zones diferenciades: una àrea per a xiquets i xiquetes més xicotets, una altra més enfocada a l'esport i una tercera perquè els majors –pares o iaios que els solen acompanyar- també puguen interactuar o fer exercici.

Va quedar pendent que els xiquets i xiquetes plasmaren les seues idees i les consultaren amb els seus companys d'escola perquè s'incloguera tota aqueixa essència en els esbossos. Davant la suspensió de l'activitat escolar i de les reunions del Consell dels Xiquets, Serveis planteja almenys que puguen votar entre diferents propostes tècniques.