Serveis Socials de Xàbia triplica les ajudes d'emergència a famílies des de l'inici de la crisi sanitària

20 abr 2020 El departament municipal dobla torns i canvia el protocol per a tramitar les peticions d'ajuda per a poder donar resposta en 24 hores

El departament de serveis Socials de Xàbia treballa sense descans des que va començar la crisi sanitària per la Covid19.  A nivell intern, ha reestructurat al personal per a donar una resposta eficaç i el més àgil possible al creixement de peticions d'ajuda.  Abans de decretar-se l'Estat d'Alarma eren unes 150 famílies del municipi les que necessitaven d'ajudes per al bàsic. Ara són quasi 500.

Per a poder tirar avant el gran volum de treball (ja més del triple que abans de la crisi), en Serveis Socials treballen matí i vesprada, explica la regidora responsable, Rita Berruti, qui ha volgut posar en valor la gran faena que està realitzant el seu equip.

L'Ajuntament els proveeix dels fons econòmics necessaris (té disponibilitat de fins a 2’8 milions d'euros) i gran part de la plantilla del Centre Social està reforçant a l'equip base en la tramitació de les ajudes d'emergències. Malgrat que l'Ajuntament de Xàbia ja tenia un protocol establit, ara s'ha modificat amb la finalitat que els sol·licitants tinguen una resposta abans de les 24 hores. A partir d'ací, se'ls entreguen vals d'alimentació i productes d'higiene, o en el seu cas de medicaments. També estan en coordinació amb Creu Roja i Càritas, amb el personal i el voluntariat al peu del canó per a donar resposta als seus usuaris i a les noves necessitats enmig d'aquesta situació sense precedents.

Un altre dels flancs en els quals dóna cobertura el departament municipal és en allotjament d'emergència. Ha obert un alberg provisional en Balcón al Mar per a persones que no tenien casa o malvivien en un infrahabitatge fins a poder reubicar-los en algun alberg. El número d'acollits oscil·la cada dia. En data de hui són 8 persones les que utilitzen aquest servei, que inclou manutenció, bugaderia, seguiment mèdic i atenció les 24 hores del dia.

Un servei que s'ha revelat com a essencial  durant aquesta crisi és el d'ajuda a domicili. En alguns casos els usuaris es van donar de baixa voluntària en estar la família en confinament i podent atendre'ls. No obstant això, han aparegut altres casos de persones soles, majors, sense suport familiar i que requereixen cures.  Des de Serveis Socials prioritzen aquest tipus d'atenció perquè la persona puga seguir en el seu domicili i s'evite l'ingrés en residències.

També el programa Radars està a ple rendiment, realitzant el seguiment telefònic a més de 50 majors que manquen de família o xarxes de suport.

Des del departament també ja estan pensant en  les necessitats que deixarà aquesta crisi; a més del fort augment de demanda en ajudes econòmiques o del servei d'ajuda a domicili, caldrà reforçar l'àrea que s'encarrega de tramitar les sol·licituds de dependència perquè estan paralitzades (estan suspeses les visites a domicili que es feien per a valorar els casos).

A pesar que el gruix de la gestió s'està centrant en aquestes atencions, des del Centre Social es mantenen tots els serveis habituals: suport psicològic, assessorament jurídic, oficina de l'habitatge, família i infància, suport als usuaris del Tapis, prevenció de conductes addictives, atenció a l'immigrant.

Per a contactar amb Serveis Socials poden concertar cita via telefònica en el 965790500 o 965794142 o per correu electrònic al mail genèric de l'Ajuntament info@ajxabia.com o a través de les xarxes socials de l'Ajuntament. Si es manca de telèfon o connexió a internet, poden personar-se en la reguarda de la Policia Local.