Amjasa crearà un fons social d'un milió d'euros per a ajudar en els rebuts de l'aigua a les famílies i empreses de Xàbia

09 abr 2020 L'hídrica aconsegueix reactivar el procés d'adjudicació de la canonada i mur de contenció del Gorgos després de ser declarada com a obra “indispensable”

L'empresa municipal d'aigües de Xàbia, Amjasa, ha celebrat hui un consell d'administració via telemàtica en el qual, per unanimitat, s'ha acordat crear un fons social per als seus fer costat als seus abonats davant l'emergència del Covid19.

L'empresa pública planeja dotar aquest fons amb un milió d'euros que destinarà a subvencions o exempcions en els rebuts de l'aigua a les famílies, pimes o autònoms que el necessiten arran de la crisi provocada per la pandèmia.

Com ha explicat l'alcalde i president d’Amjasa, José Chulvi, aquestes ajudes vinculades al consum d'aigua formaran part del pla integral de recuperació econòmica i social que prepara ja l'Ajuntament de Xàbia.

Chulvi ha valorat que Xàbia tinga al capdavant d'aquest important subministrament a una empresa municipal i totalment pública -i a més amb bona salut econòmica-  ja que permet incloure aquest tipus de mesures vinculades al consum d'un bé bàsic als quals més el necessiten.

En el consell de hui també s'ha aprovat per unanimitat l'adjudicació a Pavasal S. A. per 100.445 euros (més IVA) de les obres de reparació de canonades i reconstrucció parcial del mur de contenció del riu Gorgos. L'obra ha sigut declarada de “caràcter indispensable” per a poder seguir el seu procediment de contractació pese a l'estat d'emergència.  I és que, com ja es va raonar inicialment per a considerar-la urgent, després del fort temporal i DANA de gener de 2020, es va registrar una ensulsiada en el mur de contenció del llit del riu Gorgos i va afectar  una de les conduccions principals d'aigua potable des de la planta dessaladora al nucli urbà.

De fet, i per a evitar que el seu estat en precari acabe per ocasionar un desproveïment d'aigua potable a la població, Amjasa està instal·lant aquests dies una estesa provisional de canonades per a garantir el subministrament fins que l'obra de reparació hui adjudicada es realitze.