La Policia Local de Xàbia també vela per l'educació

02 abr 2020 Els agents reparteixen setmanalment les tasques als xiquets i xiquetes que manquen d'equipaments informàtics

La Policia de Xàbia està col·laborant estretament amb la regidoria d'Educació per a facilitar el material lectiu als xiquets i xiquetes que manquen dels mitjos per seguir el curs escolar a distància. Segons ha explicat la regidora d'Educació i Família, Montse Villaverde, el personal de l'Ajuntament està en contacte amb els equips docents dels centres del municipi per a detectar les famílies que no tenen equipaments informàtics o accés a internet per a intentar evitar que aquesta circumstància els impedisca avançar en la seua formació durant aquesta situació extraordinària.

Des d'Educació han gestionat amb els mestres l'enviament periòdic del material. És la Policia Local la que imprimeix en la reguarda les tasques i instruccions que preparen els docents i a través dels agents que major contacte tenen amb els escolars (els agents tutors i l'agent encarregada de la d'educació viària) se'ls porten setmanalment a casa.

A nivell de secundària l'Ajuntament està gestionant també amb els equips directius dels instituts el lliurament de tauletes que els facilitarà la Conselleria d'Educació per als alumnes que les necessiten. Són els centres els que valoren les necessitats perquè el municipi puga sol·licitar aquest material tecnològic.

Villaverde ha valorat que la suspensió de les classes presencials per a substituir-les per formació a distància deixa en desavantatge als estudiants de famílies amb menys recursos, per la qual cosa l'Ajuntament està fent el que és a la seua mà per a donar-los suport.

També ha recordat que des de PlayJove es manté –ara convertida en virtual- l'aula d'estudi per al reforç escolar. Cada dia, de 16 a 17 hores estan els tutors disponibles per a atendre dubtes o ajudar amb els deures, sobretot pensant en els xiquets i xiquetes que no compten amb el reforç dels pares, bé perquè continuen treballant, perquè estan afectats pel virus o perquè manquen de formació en determinades matèries.