L'Ajuntament de Xàbia retira el bàndol que fitava l'horari de treball en la construcció desprès del recurs de les promotores

26 mar 2020

L'Ajuntament de Xàbia deixa sense efecte des de hui dijous 26 de març el bàndol que fitava l'horari de treball en obres de construcció durant el període d'emergència. Ho fa després del recurs de reposició presentat per l'Associació de promotors immobiliaris de la província d'Alacant (PROVIA) i per a evitar pleits futurs, en considerar que haurà de centrar tots els seus mitjans i recursos a impulsar la recuperació de l'economia local.

L'alcalde, José Chulvi, ha explicat que es va llançar aquesta normativa el dimarts 24 de març amb la intenció de col·laborar a preservar la salut pública i dels propis treballadors del sector en una situació tan extraordinària com la que estem vivint i al mateix temps, facilitar les tasques de control de la lliure circulació i mesures sanitàries que realitzen la Policia Local i Guàrdia Civil, col·lectius que són al carrer sense poder triar i vetlant per la seguretat de tots.

“Volem destacar que la gran majoria d'empreses i autònoms del municipi havien assumit aquesta limitació i que fins i tot alguns han detingut totalment la seua activitat per a quedar-se a casa, tal com recomanen les autoritats sanitàries per a frenar contagis” ha assenyalat el responsable municipal, que ha deixat clar que el recurs arriba d'una associació de promotors de la província sense arrelament en la localitat.

Chulvi ha defensat que el bàndol limitava l'activitat en les obres de 8 a 15 hores, “una mesura que considerem equilibrada i raonable” ja que garantia que els treballadors pogueren realitzar jornades de treball setmanals de 35 hores i que a les vesprades estigueren a les seues cases, facilitant el control de les forces de seguretat i respectant als milers de veïns que estan guardant confinament a les seues cases i es veuen obligats a conviure amb les molèsties (sorolls, vibracions o pols) que originen aquestes obres.

Per això ha valorat que els que ho han recorregut han demostrat un caràcter “totalment insolidari amb l'esforç col·lectiu” per a frenar aquesta pandèmia que s'està cobrant milers de vides humanes. I amb els centenars de persones que pertanyen a altres sectors i que han detingut totalment la seua activitat, facturant zero euros, afrontant acomiadaments o expedients de regulació d'ocupació.

L'Ajuntament deixa des de hui sense efecte aquest bàndol que regulava els horaris i el substitueix per un altre en el qual se cenyeix a recordar les restriccions que han de complir quan s'acudisca a treballar en habitatges habitats i les mesures d'autoprotecció i higiene en totes les obres de construcció, que continuarà inspeccionant per a comprovar el seu compliment.

Així mateix, l'alcalde ha volgut agrair a les empreses i autònoms del municipi la seua col·laboració i recomana que, en la mesures de les seues possibilitats, concentren la seua activitat en horari de matí.