L'Ajuntament de Xàbia implementa el teletreball mentre dure la crisi sanitària

24 mar 2020

L'Ajuntament de Xàbia fa un pas més en les mesures extraordinàries per a protegir als seus empleats durant aquesta crisi sanitària i contribuir a la contenció de contagis per COVID-19.

L'alcalde, José Chulvi, ha decretat la implantació del teletreball a partir d'aquest dimecres per a la pràctica totalitat de la plantilla municipal. En els últims dies, el departament de Noves Tecnologies, en coordinació amb l'empresa proveïdora de la telefonia, ha instal·lat els programes necessaris en ordinadors personals per a gestionar els expedients i una aplicació amb la qual es desvien les extensions telefòniques a mòbils i portàtils.

I és que l'atenció telefònica (965790500) s'ha convertit ara en el canal essencial de l'administració pública, com demostra les més de 350 trucades ateses en les oficines en l'última setmana, al que cal sumar les centenars de consultes rebudes en la reguarda de la Policia o a través de les xarxes socials.

En les pròximes setmanes, només es realitzarà en les dependències municipals el treball impossible d'externalitzar, com per exemple, el necessari per a continuar pagant als proveïdors o registrar documents. També la Policia Local i els serveis de neteja seguiran als carrers complint amb les funcions essencials d'aquest estat d'alarma.

L'alcalde ha garantit que l'atenció està totalment garantida, igual que la gestió política, ja que els regidors continuen dirigint els seus departaments, atenent les necessitats i dubtes que genera aquesta situació sense precedents i en continu contacte a través de mitjans telemàtics.

De fet, hui han mantingut una reunió de grup per a definir les mesures que s'estan prenent perquè ningú quede desprotegit i fer una estimació de com afectarà aquesta crisi a l'economia de cara a planificar les primeres ajudes. I aquesta vesprada hi ha també prevista una junta de portaveus perquè tots els partits aporten i estiguen perfectament informats.

També es prepara tot el sistema perquè la setmana vinent es puga celebrar el primer ple telemàtic de la història municipal.