Xàbia només permetrà obres i treballs de manteniment en horari de matí durant el període d'alarma

22 mar 2020 L'alcalde llança un bàndol recordant a aquests sectors que si no compleixen les mesures sanitàries se'ls sancionarà i paralitzaran els treballs

L'alcalde de Xàbia, Jose Chulvi, ha emés un bàndol amb el qual es redueix l'horari de treball als professionals del sector de la construcció i afins, a més de recordar-los que, en cas de no complir aquesta restricció o les mesures sanitàries obligatòries durant el període d'alarma, seran sancionats i les seues activitats paralitzades immediatament.

L'ordre municipal també deixa clar que les activitats d'aquest sector (lampisteria,  electricitat, cristalleria, fusteria… etc) que hagen d'exercir el seu treball en cases habitades, només estan autoritzades a realitzar reparacions o treballs d'urgència.

I que els que s'encarreguen del manteniment de jardins o piscines han de cenyir-se únicament als necessaris per a mantindre la higiene i salubritat.

A partir de l'entrada en vigor d'aquest bàndol -aquest dimarts 24 de març - a Xàbia només es podrà treballar de 8 a 15 hores, estant totalment prohibit realitzar torns de vesprada. Amb aquest horari reduït es pretén evitar dobles desplaçaments i facilitar la tasca de control que estan efectuant Guàrdia Civil i Policia Local relacionada amb la inspecció de qualsevol activitat laboral per a comprovar que es compleix de manera escrupolosa amb les mesures de seguretat i protecció dels propis treballadors enfront del virus.

Les forces de seguretat també continuaran vetlant pel compliment del confinament domiciliari obligatori per a tota la població i imposant sancions als quals l'infringisquen sense causa de primera necessitat.

“La Guàrdia Civil i la Policia Local estan fent un gran esforç per a protegir-nos, per fer complir allò que diu el decret i recorrent, quan cal, a la imposició de sancions que van dels 601 fins als 30.000 euros” ha assenyalat.

En aquesta comunicació de l'alcalde també es reflecteix la situació desbordada que s'està vivint en els punts verds per l'ús irresponsable d'alguns ciutadans, “un incivisme d'uns pocs que pot posar en perill la salut de tots” valora. És per això que el responsable municipal ha fet un recordatori que la sanció per deixar els residus fora dels contenidors o deixar estris no permesos pot arribar a ser de fins a 750 euros.

Aquesta i altres mesures han sigut debatudes pel govern local en una de constants reunions a través de canals virtuals que mantenen els regidors des de l'inici d'aquesta situació. L'alcalde també ha informat seguint el mateix sistema als portaveus de tots els partits.