Amjasa suspén el cobrament de l'aigua a Xàbia durant l'emergència i estudiarà cas per cas ajudes als abonats que les necessiten

20 mar 2020 L'Ajuntament també paralitza la taxa per ocupació de la via pública i cerca la fórmula per a retornar-la a qui ja l'ha pagada

L'empresa d'aigües municipals de Xàbia, Amjasa, ha paralitzat l'emissió dels rebuts d'aigua als seus abonats. L'hídrica no passarà al va cobrar els pròxims rebuts garantint així als veïns de Xàbia l'accés a un bé primordial durant aquesta situació d'emergència.

Una vegada se supere aquest estat, Amjasa estudiarà l'aplicació de bonificacions o pagaments fraccionats. Ho farà cas per cas, atesa la situació de les famílies o empreses, i en coordinació amb els departaments de Serveis Socials, Foment Econòmic i Hisenda.

L'empresa municipal recorda que té restringida l'atenció presencial a gestions d'urgència. No obstant això, garanteix l'atenció via telefònica (965790162) i a través del correu amjasa@amjasa.com  i l'oficina virtual.

Així mateix recorda que l'aigua que subministren està controlada diàriament per a garantir la seua qualitat i és “totalment segura” ja que el seu tractament disposa d'un agent desinfectant que permet garantir la inexistència de virus i bacteris.

 

Hosteleria i comerç

L'Ajuntament també té paralitzat el cobrament de la taxa per ocupació de la via pública a l'hosteleria i comerç i està buscant la fórmula per a retornar-la als qui ja l'havien abonada abans de declarar-se l'estat d'alarma. També els pagaments per serveis com les escoles esportives o l’ Escoleta.

I recordar també que estan suspesos tots els terminis de pagament d'impostos municipals –com el del fem o vehicles- pel que les persones que ho tenien pendent d'abonament poden estar tranquil·les ja que, encara que expire la data límit que s'indica en les cartes que va girar l'Ajuntament fa unes setmanes, no se'ls cobrarà recàrrec. Quan s'alce l'estat d'alarma es comunicaran els nous terminis.

L'alcalde, José Chulvi, ha agraït a tota la població que, majoritàriament, està respectant les restriccions de l'estat d'alarma i ha avançat que  departaments municipals com a Foment Econòmic, Hisenda o Serveis Socials ja han començat a organitzar un pla d'acció amb el qual el Consistori utilitzarà tots els seus mitjans per a fer costat a les famílies i empreses a remuntar aquesta dura situació econòmica.

Chulvi ha assenyalat que tot els regidors continuen treballant i en permanent contacte a través de mitjans telemàtics. De fet, aquesta vesprada a les 17 hores hi ha prevista una junta dels portaveus de tots els grups municipals per videoconferència ja que, com ha insistit i posat en valor el responsable municipal, tots els partits a Xàbia estan a una, col·laborant i proposant les seues idees per a encarar aquesta situació sense precedents.