COMUNICAT DE LA CORPORACIÓ MUNICIPAL DE L'AJUNTAMENT DE XÀBIA

17 mar 2020

L'alcalde, José F. Chulvi, i la Junta de Portaveus del M.I. Ajuntament de Xàbia formada per Isabel Bolufer, portaveu del grup municipal Socialista, Rosa Cardona, portaveu del grup municipal Popular, Juan Ortolá, portaveu del grup municipal, Ciudadanos por Jávea, Juan Cardona, portaveu del grup municipal Compromis, i Enrique Escrivá, portaveu del grup municipal Ciudadanos, en representació de tota la corporació municipal, emeten el següent comunicat:

 

 


Davant la situació d'emergència sanitària, social i econòmica que vivim, els portaveus de tots els grups polítics de l'Ajuntament de Xàbia considerem imprescindible fer esta declaració conjunta.


Totes i tots els representants públics estem units en la tasca d'ajudar a traure avant el nostre poble. Per això actuarem de forma coordinada, compartint qualsevol informació, impulsant de forma conjunta les iniciatives i afrontant tots a una els reptes que tenim per davant.


En estos moments no caben diferències. Només la ferma voluntat de fer front en bloc a l'emergència; responent, de forma responsable, al mandat que ens van fer els nostres veïns i veïnes quan ens van triar per representar-los.


Altrament, volem enviar un missatge de força, ànims i responsabilitat a la ciutadania. Quedar-nos a casa -en la mesura que siga possible- és l'acció més sensata. Si volem cuidar de nosaltres mateixos i de la gent que estimem, no ens queda una altra que trencar la cadena de contagis. I no hi ha una forma més eficaç que esta: higiene i confinament.


Les mesures de limitació de moviment no són trivials ni arbitràries, sinó d'absoluta necessitat. La nostra generació no havia viscut una situació així i hem d'estar a l'altura. Allò que estiga en la nostra mà, en la de cadascú de nosaltres com a indivius, hem de fer-ho bé. No té sentit per tant posar-se en risc per trencar la quarantena. Com tampoc té sentit fer un consum compulsiu. Siguem raonables i pensem que tot el que fem té conseqüències en el conjut de la societat. Pensem en la salut física de la nostra societat, però també en la salut ètica; en la fortalesa dels nostres lligams de convivència, que han de ser més forts que la por i l'egoïsme.

D'altra banda, ara mateix la prioritat és la crisi sanitària. Però també som conscients del greu panorama econòmic i social que està generant-se. Moltes famílies, empreses i treballadors de Xàbia s'enfronten a greus conseqüències i han de saber que tindran al seu Ajuntament al costat. Farem tot el que siga necessari i movilitzarem els recursos que calga per tal pal·liar els efectes de la paràlisi econòmica.



 

Per això, prioritzarem l'atenció a les persones. El benestar de la gent i la supervivència d'empreses i llocs de treball estarà per damunt de qualsevol altra despesa. Fins que recuperem la normalitat, les obres, les festes, la programació de tot tipus, etc. passen a segon pla.


A més, estarem molt atents a les mesures que prenga el Govern d'Espanya i el Govern de la Generalitat Valenciana, per tal de coordinar-ne la resposta. La situació canvia quasi a diari i, en este sentit, hem de ser ferms en la nostra decissió, però també flexibles quant a les mesures d'aplicació.


Per últim, volem enviar un missatge d'agraïment a tots i totes aquelles que estan fent el seu millor esforç en estes hores tan difícils: personal sanitari i de seguretat, del comerç i els serveis públics, dels mitjans de comunicació... veïns i veïnes que cuiden els uns dels altres i atenen els més vulnerables, tots i totes aquelles que renuncien a part de la seua comoditat per la seguretat col·lectiva.

Això també passarà. No tinguem dubte. I eixirem reforçats com a societat, més forts i més units, encara més orgullosos de formar part d'este gran poble.


Molts ànims, molta força, molta responsabilitat.