Concert de compositores i Vivaldi Ensemble, dues cites amb la música clàssica aquest cap de setmana a Xàbia

03 mar 2020

L'església del Loreto acull aquest cap de setmana un dels concerts de cambra més interessants del cicle Els Colors de la Música, organitzat per la regidoria de Cultura i d'accés gratuït.

Serà el dissabte 7 de març, a les 21 hores, quan l'orquestra de cambra Vivaldi Ensemble puge a l'escenari per a presentar “Il Concert Barroc”, un programa amb sis dels concerts del venecià Antonio Vivaldi, peces fresques i melòdiques molt atractives per a tots els públics. En concret interpretaran obres escrites per a orquestra i amb l'oboé, fagot o violoncel com a instruments solistes.

Vivaldi Ensemble és una orquestra de cambra i continu (cembalo), formada per una selecció d'intèrprets del “Collegiun Instrumentale de València”, que va debutar en 1993 en el Palau de la Música baix la direcció de Félix Ayo.

Han treballat amb solistes i directors de reconegut prestigi com, Sir I. Menuhin, J. Achúcarro, N. Chumachenco, F. Petracchi, H. Rilling, Cristobal Soler, Francisco Perales, etc.

Els aficionats a la música també tenen una altra cita aquest cap de setmana a l'església del Loreto, aquesta vegada de la mà de la regidoria d'Igualtat i de la seua proposta de recital centrat en les dones compositores, titulat “De Beethoven a Chaminade”.

Serà el divendres, 6 de març, a les 20’30 hores, amb un cor format pels estudiants de cant del Conservatori, acompanyats de flauta i piano i amb Teresa Albero com a directora i responsable dels textos.  L'entrada també és gratuïta.

Un projecte nascut en l'Associació Nacional de Dones en la Música per a divulgar el repertori de compositores que va arribar a Xàbia de la mà de les regidories d'Educació i Igualtat. Enguany arriba a la seua tercera edició en el municipi i ha aconseguit entrar en la campanya “Música de dones a les aules”.

Des del Conservatori destaquen que hui dia, no són molts els centres que aposten per aquesta mena de projectes pel que es pot afirmar que el Conservatori Professional de Xàbia “és pioner a la Comunitat Valenciana i un nou exemple pedagògic per la seua aposta pels valors propis d'una societat que avança, com són la igualtat i la visibilització de la  dona” en aquest cas, en el camp de la música.

.