La Policia de Xàbia va atendre 7.418 serveis en 2019, dels quals un terç van ser de caràcter assistencial

28 feb 2020 El cos local incorpora a la seua flota dos vehicles cardioprotegits per a poder donar resposta ràpida davant una emergència

La Policia Local de Xàbia ha presentat hui la seua memòria de servei corresponent a 2019, un any en què va atendre 7.418 incidències. L'intendent cap, José Antonio Monfort, ha desgranat el tipus de serveis que creixen en el dia a dia d'aquest cos de proximitat, com són els de caràcter assistencial. De fet, aquest bloc (des dels requeriments de Serveis Socials als preventius culturals o esportius al suport en avisos sanitaris) suposen ja quasi un terç del total.

La resta són administratius (20%), de circulació (20%) i de seguretat ciutadana (un altre 20%)

Aquesta circumstància ha sigut tinguda en compte per l'Ajuntament a l'hora de renovar els mitjans policials; com a exemple, els dos últims vehicles 4x4 que ha adquirit –via renting- la Policia són cardioprotegits, és a dir, que porten un desfibril·lador en el seu interior per a atendre amb rapidesa qualsevol situació que requerisca una RCP.

Ara, la plantilla policial compta amb huit vehicles: 4 cotxes, 3 tot terrenys i un furgó; també una embarcació i una moto aquàtica per a la vigilància marítima.

Seguint amb el balanç anual, la Policia ha destacat que el 30% de les peticions de servei arriben ja a través del 112, sent el seu temps mitjà de resposta 11 segons.

Per mesos, són els d'estiu i que més visitants concentren els que tenen els pics més alts de treball (de juny a setembre es van realitzar el 46% dels serveis), destacant també abril, ja que entre l'afluència de Setmana Santa i les inundacions del diumenge de pasqua va créixer molt la demanda policial.

De fet, els fenòmens naturals ja suposen el 4% del total d'incidències, estant per damunt dels salvaments 3’7%.

Altres dades facilitades per l'Intendent Cap són els avisos per accidents -359 sense ferits i altres 79 amb ferits-, 550 requeriments per molèsties derivades del soroll, 300 per seguretat ciutadana i 200 identificacions; 128 avisos per sospita d'incendi o 27 per actes vandàlics.

Des de la Prefectura han destacat sobretot el creixement de la seua labor assistencial i s'han mostrat satisfets per poder donar resposta de proximitat a aquesta necessitat social.

La regidora de Seguretat, Pepa Gisbert, ha felicitat els agents per la bona resposta i eficàcia que demostren en el dia a dia, sobretot tenint en compte que la plantilla ha quedat minvada per les jubilacions i restriccions en contractació. No obstant això, Gisbert ha avançat que ja està quasi acabat el procés per a consolidar 15 places d'interins i que pròximament es convocaran huit noves places.

Per la seua part l'alcalde, José Chulvi, també ha posat en valor aquest gran esforç dels agents per arribar a tot pese al moment complicat en matèria de personal i ha recordat que el Consistori ha millorat els seus recursos materials, la seua formació,  les seues dependències i els seus sistemes d'autoprotecció.

“Podem estar orgullosos de la nostra policia, perquè està sempre al costat del veí, disponible els 365 dies” ha assenyalat l'alcalde, qui també ha aprofitat per a felicitar l'intendent per la seua capacitat de treball i predisposició davant qualsevol situació que ho requereix.