L'Agència València de Seguretat acredita a Protecció Civil Xàbia per a intervindre en els incendis forestals

28 feb 2020 El cos voluntari augmenta la seua flota de vehicles amb una furgoneta preparada per a tasques tàctiques

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha acreditat oficialment al col·lectiu de Protecció Civil Xàbia per a poder intervindre als operatius d'extinció d'incendis forestals.

Aquesta certificació arriba, segons ha explicat la regidora de seguretat ciutadana i emergències, Pepa Gisbert, després que s'hagen comprovat els mitjans dels quals disposen, les condicions de les seues instal·lacions i la capacitació dels voluntaris.

A Xàbia, hi ha 30 membres que ja tenen formació en matèria de seguretat enfront d'incendis i en matèria d'extinció certificada per l'Institut Valencià de Seguretat i Emergències (Ivaspe), a més d'una experiència pràctica de dos anys. Altres set voluntaris estan en vies d'aconseguir la certificació.

Tant Gisbert com l'alcalde, José Chulvi, han mostrat el seu orgull perquè l'agrupació de Xàbia haja aconseguit aquesta acreditació, sent una de les primeres de la Comunitat Valenciana oficialment homologada per col·laborar amb els Consorcis de Bombers davant qualsevol foc.

Des de l'Ajuntament corresponen a la vocació dels membres de Protecció Civil Xàbia per estar capacitats per a respondre a qualsevol emergència dotant-los amb tots els mitjans materials necessaris. De fet, hui han presentat la nova furgoneta que els ha cedit Amjasa i que els voluntaris han convertit en una unitat tàctica d'interfície per a millorar la seua capacitat de resposta ràpida.

El president de Protecció Civil, José Vicente Serra, ha explicat que en aquest vehicle transportaran els sistemes Sideinfo adquirits pel Consistori i que serveixen per a instal·lar sistemes de defensa davant el foc.

Xàbia té 12 d'aquests aspersors: sis els porta la Policia i altres sis Protecció Civil. Amb ells es pot utilitzar, per exemple les piscines, com a font hidrant i ruixar habitatges o possibles vies d'evacuació, augmentant els nivells d'humitat i reduint així la intensitat d'un foc que puga afectar les infraestructures i persones.

L'Ajuntament també té ja obert un plec per a adquirir un vehicle autobomba per a Protecció Civil, reforçant així els mitjans de resposta ràpida d'aquest cos que sol ser dels primers a arribar als sinistres.