L'Ajuntament de Xàbia encarrega al Consell dels Xiquets que dissenyen la reforma dels parcs de Thiviers i Freginal

28 feb 2020

L'Ajuntament de Xàbia, en la seua voluntat d'implicar  els més joves en les decisions municipals, ha involucrat al Consell dels Xiquets en el disseny dels parcs de Thiviers i el Freginal, ja que tots dos espais seran totalment renovats.

Ahir l'alcalde, José Chulvi, i la regidora d'Educació i Participació, Montse Villaverde, van assistir a la reunió mensual d'aquest òrgan que canalitza la participació de tots els escolars per a fer-los l'encàrrec. Els va acompanyar el tècnic responsable dels parcs i jardins, Ricardo Juan, qui els va facilitar els plans de totes dues superfícies i els va explicar les directrius mínimes que han de complir, per exemple en matèria de seguretat.

La idea és reorganitzar aquests espais públics en tres zones diferenciades: una àrea per a xiquets i xiquetes més xicotets, una altra més enfocada a l'esport i una tercera perquè els majors –pares o avis que els solen acompanyar- també puguen interactuar o fer exercici.

Els xiquets i xiquetes, a més dels plans, van poder consultar catàlegs amb tota mena d'estructures per al joc, en els quals poden veure el preu de cadascun el que els ajudarà a ser conscients del valor de les coses que s'instal·len en els espais públics i la seua obligació de cuidar-les.

L'Ajuntament té ja la reserva de crèdit per a contractar la redacció del projecte de tots dos parcs. En aquest contracte queda plasmat que l'empresa o professional ha de plasmar en el projecte les idees que s'acorden en el Consell dels Xiquets. Els escolars es van mostrar molt motivats a dur a terme aquest encàrrec i es van comprometre a consultar amb els seus companys de col·legi i treballar les propostes perquè els parcs siguen un espai en el qual tots es troben a gust.