Xàbia prepara un reglament de les instal·lacions esportives municipals i crearà el Consell Municipal de l'Esport

13 feb 2020

La regidoria d'Esports de Xàbia ha obert el departament a la participació ciutadana i a la planificació estratègica. Segons ha explicat el regidor responsable, Alberto Tur, s'ha començat a analitzar a fons el sistema esportiu de la població, per a focalitzar quins són els seus principals actius i els dèficits que arrossega.

A aquest efecte, recentment el departament va citar a totes les entitats esportives del municipi i als professors d'educació física dels centres educatius per informar-los dels reptes i realitzar un taller de treball. Entre els primers objectius està consensuar i treballar de manera conjunta en la redacció d'un codi ètic i un reglament que definisca l'ús de les instal·lacions esportives municipals. També se'ls va traslladar la intenció del Consistori d'implantar una enquesta sobre hàbits esportius i estils de vida saludables en l'edat escolar i que es realitzaran en horari lectiu.

Tur també ha avançat la seua intenció de formalitzar un Consell Municipal d'Esports en el qual es podrà canalitzar i debatre totes les propostes que arriben de clubs i entitats que treballen per l'esport a Xàbia.