Xàbia dóna el tret d'eixida a l'edició més sostenible de la Volta a Peu a la Marina Alta

11 feb 2020 El municipi espera 2.000 corredors el diumenge 23 de febrer i prepara activitats paral·leles per a fomentar el respecte al medi ambient

Xàbia és un any  més el municipi d'eixida de la Volta a Peu de la Marina Alta, un circuit que aquesta edició s'ha proposat ser més sostenible i també canal per a transmetre a través de l'esport la importància de respectar el medi ambient i promoure un desenvolupament responsable.

El regidor d'Esports, Alberto Tur, i el Club d’Atletisme Llebeig han presentat hui l'etapa de Xàbia, les seues picades d'ullet a la sostenibilitat, i totes les activitats que l'acompanyaran. Des d'una exposició amb art fet a partir de plàstic recuperat de la mar (Meduses; de Xisco Ramis des del dimarts 11 al 23 de febrer a la Casa de Tena) a la solta d'una tortuga (el dissabte 22 a les 11 hores a la platja de l'Arenal) recuperada per la Fundació Oceanogràfic.

Però també la presentació del receptari de rebosteria de la Marina Alta editat per la MACMA (el dimarts 18 de febrer a les 19’30 hores a la Biblioteca del poble), una xarrada sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a càrrec de Josep Vicent Mascarell (el dimecres 19 de febrer a les 19 hores a la Biblioteca de Duanes) i el dia de la carrera, diumenge 23 de febrer, tallers infantils de reciclatge en la zona exterior del Palau d’Esports, un espai on l'artista Mari Marí muntarà una instal·lació d'art contra la contaminació.

Tur ha agraït la col·laboració de la Fundació Baleària en totes aquestes accions, així com el suport de Amjasa i de tots els voluntaris i cossos de seguretat que mobilitza una competició multitudinària com és la Volta a Peu.

L'edil ha destacat sobretot la labor del Club Llebeig, que està darrere de diversos dels esdeveniments importants del calendari esportiu de Xàbia i la seua gran motivació per a convertir-los en el més sostenibles possibles.

En aquest sentit, la presidenta del club, Madelane Powell, ha detallat que en els avituallaments de la carrera no hi haurà brioixeria industrial, sinó dolços i fruites Made in Xàbia; coca maria i taronges. L'aigua es distribuirà en tetrabriks o directament des de fonts o bidons disposats per Amjasa, dels quals els corredors podran emplenar uns gots elaborats amb dacsa i que ha aportat la Fundació Baleària.

I com a regal als participants, s'ha preparat una útil tovallola de microfibra, ja que des del Circuit es va acordar bandejar les 15.000 samarretes que cada any s'entregaven en les diferents etapes i que, en molts casos, acaben oblidades en calaixos. Només hi haurà una samarreta oficial –i de bona qualitat- de tota la Volta a la Marina per a aquells que s'inscriguen en tot el circuit.

Quant a l'etapa de Xàbia, des de l'organització esperen uns 2.000 participants (1.500 en la prova absoluta i altres 500 en les carreres infantils); l'itinerari (de 10 quilòmetres) s'ha modificat lleugerament per a esquivar les obres en Av Els Furs i pont de Triana, però la resta; seguirà pegat a la mar i amb eixida (a les 10 hores) i meta enfront del Palau d’Esports.

La inscripció, amb un cost de 5 euros, es pot formalitzar ja en la web www.somesport.com

 

Des del Club animen a tots els que vulguen participar sense córrer a que s'apunten com a voluntaris –ja que fan falta un centenar- o animen als participants en tots els punts del recorregut.