El Consell es reuneix a Xàbia i demostra la nova importància de la Marina Alta per a la política valenciana

06 feb 2020 L'alcalde valora la vocació municipalista i la sensibilitat territorial del govern del Botànic

Xàbia es convertirà aquest divendres en el centre de la política valenciana. El Ple del Consell, òrgan executiu que governa la Comunitat Valenciana i que presideix Ximo Puig, trasllada la seua reunió a l'Ajuntament de la vila. Segons ha valorat l’alcalde, José Chulvi, aquest esdeveniment “és una fita important, ple de significat i encarna el canvi de percepció del nostre poble i la nostra comarca respecte a governs anteriors”.

Chulvi ha incidit que hem passat “de no existir; de ser una platja de cap de setmana i que ens prometeren coses que mai arribaven, a estar en el cor de les decisions de la política valenciana. A la fi, amb aquest govern de la Generalitat, Xàbia i la Marina Alta tenen el pes que els correspon en el territori valencià”.

Tal com detalla el primer edil, una prova d'aquesta nova situació són “les grans inversions que estem rebent, el suport del Consell en moments crucials, per exemple, per a pal·liar els efectes de les emergències, el suport a la nostra política de sostenibilitat, la millora històrica de la mobilitat a la comarca amb la liberalització de l'AP-7 o la gestió iniciada per a la reversió de l'hospital Marina Salut”.

Així mateix, Chulvi destaca el fet que “Ximo Puig siga, sens dubte, el president que més vegades ha estat a Xàbia i la Marina Alta”. En aquest sentit, cal recordar que el President ha donat el seu suport personal a la localitat en esdeveniments com el Mediterrània Xàbia Fòrum, la inauguració de les noves dependències municipals del Portal del Clot o la presència i suport durant episodis durs com el gran incendi del Montgó en 2016, entre altres.

Per això, assenyala l'alcalde “és un plaer rebre a la casa de tots els xabieros al govern dels valencians. Un executiu progressista que té per bandera la gestió per a les persones, la justícia social, la inclusió, l'economia humana i el medi ambient”.

Per al també diputat autonòmic aquesta sessió del Ple del Consell a Xàbia parla d'un govern valencià obert als pobles, “d'esperit fortament municipalista, que mira més enllà de la ciutat de València i coneix la realitat de cada comarca, des de la Vega Baixa fins al Baix Maestrat. Que té la pell i els ulls al carrer i treballa braç a braç amb les famílies, els treballadors i les empreses que cada dia s'esforcen per a fer de la Comunitat Valenciana un lloc obert, fort i ple d'oportunitats. Orgullós de la seua personalitat i la seua meravellosa diversitat. En el qual tots sumen. Com a Xàbia”.