Xàbia demana ser declarada zona greument afectada per la borrasca Gloria

05 feb 2020 L'Ajuntament repara ja els passejos de la Grava i la Caleta, mentre redacta el projecte per a l'obra en el passeig David Ferrer

La junta de govern local de l'Ajuntament de Xàbia va aprovar ahir sol·licitar al Govern d'Espanya que declare al municipi com a zona greument afectada per emergència després dels danys –en dotacions públiques i propietats privades- ocasionats per la borrasca “Gloria” el mes de gener passat.

El municipi vol estar inclòs dins d'aquesta qualificació per a així poder optar a les ajudes directes pels danys materials produïts així com per a les despeses ocasionades per a fer front a aquesta catàstrofe. Aquesta línia d'ajudes –encara per concretar pel Govern- també inclouria indemnitzacions per danys produïts en explotacions pesqueres o agrícoles, beneficis fiscals a les empreses afectades o línies de crèdit preferencials per a finançar la reparació o reposició de materials danyats a conseqüència dels sinistres.

El Consistori també sol·licita ajudes a la Comissió Europea a través del Fons de Solidaritat de la Unió Europea per al restabliment immediat del funcionament de les infraestructures i instal·lacions afectades per la borrasca Gloria i al Govern mesures fiscals excepcionals, que flexibilitzen la utilització del superàvit pressupostari per a assumir despeses derivades de l'emergència.

Paral·lelament, el municipi continua treballant en les zones afectades per a recuperar-les al 100%. Hui han acabat les reparacions de paviment en l'Avinguda Marina Espanyola i estan ultimant-se les del passeig de la Grava. En aquesta zona només quedaria pendent rehabilitar el mur entre la platja i el passeig de la Grava, una obra de la qual s'encarregarà Costas, i replantar algunes jardineres.

També han començat els treballs de reparació del passeig de la Caleta, mentre que s'ha iniciat la tramitació del projecte necessari per a reconstruir la part del passeig de l'Arenal més danyat, obra que es contractarà per via d'urgència.

Quant a la platja, s'està esperant que acabe el dragatge del Canal de la Fontana –que està depositant l'arena en la mateixa platja- per a procedir a l'anivellat i adequació d'aquesta. També en el primer Muntanyar segueix actiu el dispositiu de neteja.

L'alcalde, José Chulvi, ha supervisat aquest matí els treballs que s'estan executant juntament amb la regidora de Serveis, Kika Mata.