Xàbia celebra la XII edició de la seua Cursa de la Dona el diumenge 8 de març

31 ene 2020 La recaptació d'enguany es destinarà a les associacions ADIMA i CARENA

Les dones del Club d'Atletisme Llebeig de Xàbia segueixen fidels a la seua cita anual amb la igualtat i la solidaritat. De la mà de la regidoria d'Igualtat organitzen la XII edició de la Cursa No Competitiva del Dia de la Dona, un matí que combina la visibilització del poder femení, l'esport i la salut i les finalitats solidàries.

Enguany, la cita serà el diumenge 8 de març, Dia de la Dona. Com sempre, la cursa eixirà de la pista d'atletisme del Graüll a les 10 hores i poc abans hi haurà calfament i després estiraments i rifa.  Les participants recorreran un itinerari de sobre cinc quilòmetres, bé corrent o passejant, ja que la fi no és competir sinó gaudir, promoure la complicitat de les dones i col·laborar amb associacions de la comarca que treballen a nivell social. Enguany, la recaptació es destinarà a ADIMA (l'associació de discapacitats de la Marina Alta) i a Carena (una Ong que proporciona suport psicològic a persones amb càncer), ha explicat la regidora d'Igualtat, Montse Villaverde.

L'edil ha anunciat una de les novetats d'enguany, “el dorsal zero” pensat per a totes aquelles persones que volen col·laborar econòmicament en la causa i no poden participar. Aquesta donació, així com les inscripcions, es podran fer a través de la web www.somesport.com o els dilluns (de 17 a 19 hores) en la pista d'atletisme.

Des del club, Madelane Powell, ha animat a totes les dones a esgotar els 1.000 dorsals disponibles i a aconseguir que el 8 de març d'enguany es visibilitze al màxim la unió de les dones de Xàbia amb una marea verda, el color de les samarretes d'enguany.

Powell també ha demanat als homes que s'involucren en aquest esdeveniment bé com a voluntaris en l'organització, comprant “dorsals 0” o animant al llarg del recorregut.

Per part seua, l'alcalde, José Chulvi, ha felicitat el club per mantindre aquesta cita “d’altíssima participació” i que “malgrat no ser competitiva és una de les més emocionants del calendari esportiu, ja que uneix a centenars de dones de totes les edats, participant cadascuna en la mesura de les seues possibilitats i unides per la igualtat i la solidaritat”.