El Granadella Trail torna aquest diumenge a l'emblemàtic paratge litoral de Xàbia tres anys després de l'incendi

29 ene 2020 La carrera de muntanya, que va esgotar les seues 500 inscripcions en sis dies, estrenarà la campanya “sense plàstics” de la regidoria d'Esports

Ha estat tres anys sense disputar-se per a no interferir en la regeneració de la muntanya després del gran incendi que va arrasar la Granadella al setembre de 2016. Però el Granadella Trail, una de les carreres de muntanya més populars del territori valencià, torna aquest diumenge i ho fa amb energies renovades i moltes novetats.

La competició serà la primera en la qual la regidoria d'Esports pose en marxa la seua campanya sense plàstics. El regidor Alberto Tur ha mostrat en la presentació de la carrera els gots reutilitzables i plegables de silicona que es repartiran entre els corredors per a convertir aquesta carrera en més sostenible i respectuosa amb l'entorn. La iniciativa compta amb la col·laboració de l'empresa d'aigües municipals, Amjasa, que també dotarà els punts d'avituallament amb els típics càntirs valencians. “Volem que la gent tinga consciència que està en un lloc amb gran valor ambiental i que ha de respectar-ho”, ha assenyalat l'edil.

Tur ha agraït el suport d’Amjasa i ha felicitat l'organització del trail, a càrrec del Club d'Atletisme Llebeig, per la il·lusió i força amb la qual han recuperat la que és una cita  molt especial, que discorre per un dels paratges més emblemàtics de Xàbia i que té un èxit més que contrastat.

Com a mostra, la velocitat amb la qual van volar les 500 places disponibles.

Des del club Rolf Lucas Jong ha explicat que enguany s'ha reduït el nombre de participants per criteris de sostenibilitat i que van haver de penjar el cartell d'inscripció esgotada en només sis dies. Això no impedirà que el diumenge es donen cita en la línia d'eixida –situada al parc de Pinosol- esportistes arribats de tots els punts de la Comunitat Valenciana i fins i tot d'altres comunitats.

Per davant, un recorregut circular de 17 quilòmetres i 800 metres de desnivell positiu que, segons defineixen els propis atletes és impressionant, tant per la combinació de trams tècnics i fàcils, amb crestes o pedreres, com per les vistes espectaculars que abasten mar i muntanya.

Els que vulguen seguir-la en directe, podran fer-ho a través de les xarxes del Club Llebeig ja que per primera vegada es retransmetrà en streaming, així com en una pantalla que hi haurà en la meta, també al parc Pinosol.

El trofeu, realitzat en un xicotet tronc de pi, també és un record de l'incendi que va suposar un gran colp per a tota la població. En aquest sentit, des del Llebeig han volgut reconèixer el treball en aquesta emergència de cossos voluntaris com a Protecció Civil i Creu Roja i a través de les inscripcions, han realitzat una recollida de fons per a tots dos col·lectius.

De fet, tots dos estaran participant en el dispositiu de seguretat del Granadella Trail juntament amb la Policía Local i més de 70 voluntaris que ajudaran a marcar els encreuaments i a cobrir les necessitats d'aquesta prova. Com a novetat en matèria de seguretat, Creu Roja (a més de les ambulàncies) desplaçarà a un sanitari a un dels punts més tècnics i el corredor “granera” també anirà proveït d'un maletí de primers auxilis.

Des de l'organització han agraït a tot el voluntariat i han demanat comprensió als veïns per les molèsties que puga implicar-los la prova, que es disputa aquest diumenge a partir de les 9’30 hores.