Pere Vicalet parlarà sobre la sonologia i les noves tecnologies en la música el pròxim 6 de febrer en el Conservatori de Xàbia

27 ene 2020

El Catedràtic de Tecnologia Musical del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, Pere Vicalet, oferirà una conferència sobre sonologia al Conservatori Professional de Xàbia. Serà el proper dijous 6 de febrer a les 18 hores al saló d’actes del propi Conservatori.

La conferencia es titula “Entre música i tecnologia: Art Digital” i constitueix un recorregut històric a través dels punts d'inflexió musical per a situar-nos en les principals creacions i projectes tecnològics i que aproparà la tecnologia, la música digital i nombroses altres qüestions innovadores a tots aquells que hi vullguen acostar-se.

Està dirigida als estudiants dels conservatoris que es troben finalitzant els seus estudis professionals, i a tota aquella persona amb inquietuds tan musicals com relacionades amb les noves tecnologies.

L'entrada és gratuïta i limitada a l'aforament del saló d'actes del Conservatori Professional de Xàbia que, una vegada més, aposta per estar a la capçalera de les últimes tendències musicals i programa una activitat interessant per a l’alumnat i també per al professorat de la resta de centres educatius.

Pere Vicalet -nascut a Gata de Gorgos- es postula com una de les joves promeses espanyoles en l'àmbit tecnològic-musical. "La batuta del futur" va ser el titular amb el qual es presentava a la premsa a inicis de 2017 després de debutar com a director en el Palau de les Arts Reina Sofia de València i estrenar l'òpera electrònica "La Mare dels Peixos". Més a més és el guanyador del Premi Jove de la Comunitat valenciana en la categoria de Cultura i posteriorment amb tan sols vint-i-nou anys, va ser nominat Director Titular de la jove Banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

En el camp digital, ha creat i investigat diferents "softwares" relacionats amb la pedagogia musical, la creació visual i sonora, i els processos a temps real mitjançant sensors. Sens dubte, música, vídeo i tecnologia cobren un sentit especial en els temps multidisciplinaris que corren i això es resumeix en la labor musical pionera d'aquest jove músic