Xàbia fa accessibles els llocs més especials del seu patrimoni natural i cultural a través de tours virtuals interactius

16 ene 2020 Aquestos recursos donen una idea “real” del que es pot trobar en el municipi als quals estan planificant una visita

Xàbia ha incorporat al seu material promocional una col·lecció de rutes virtuals interactives amb les quals posa a l'abast de qualsevol que tinga accés a internet els llocs més especials del seu patrimoni natural o cultural. Tal com ha explicat el regidor de Turisme, Antonio Miragall, es tracta d'un conjunt de 24 tours (18 per espais exteriors i altres 6 exteriors) i 26 imatges en 360 graus que estan ja disponibles en la web municipal www.xabia.org; des de les cales a la Cova Tallada, els molins de la Plana o la Sèquia de la Noria a edificis emblemàtics com les esglésies, el Museu, el riurau , el far del Cap de la Nao, ermites o fins i tot cases particulars que conserven tota l'essència tradicional.

En les imatges de 360 graus, a més de miradors o platges, destaca una presa des del mateix cim del Montgó, un lloc inaccessible per a persones amb problemes de mobilitat.

A través d'aquesta eina, que ha sigut dissenyada per VirtualPort360 amb tecnologia Matterport, es podrà conèixer l'espai al detall, recórrer-lo i fins i tot interactuar a través d'enllaços a textos,

vídeos o webs en les quals s'amplia informació. A més els tours s'adapten perfectament per a poder ser visualitzats en qualsevol dispositiu: ordinador, Tauleta, mòbil i ulleres de Realitat Virtual.

Miragall ha detallat que amb aquest producte, Xàbia facilita la planificació del viatge, ja cada vegada són més les persones que desitgen conèixer virtualment un espai abans de visitar-lo físicament. “Es vol tindre la seguretat que el temps o els diners, serà ben invertit” ha apuntat. Però també són molt valuosos per a persones que no poden visitar físicament el lloc per falta de mobilitat o per a poder conéixer llocs que no són sempre visitables.

El regidor ha afegit que amb aquesta mena d'accions, el municipi també potencia la seua imatge d'administració que aposta per eines de comunicació actuals i les noves tecnologies.

Miragall ha avançat que aquests tours es presentaran al mercat turístic en la fira de turisme de Madrid –Fitur- que se celebra la setmana vinent i en la qual Xàbia estarà present sota el paraigua de la Costa Blanca.

L'altra de les presentacions s'enfocarà dins de l'estratègia enfocada al turisme responsable i que garantisca una activitat turística i un estil de vida de qualitat, d'acord amb la identitat mediterrània i responsable amb el patrimoni natural i cultural.

És per això que Xàbia parlarà en Fitur de la sostenibilitat en la gestió d'una destinació, avançant les accions en les quals s'estan treballant: un decàleg del turista responsable que, s'espera, siga distribuït per hotels i empreses de lloguers turístics; campanyes de sensibilització a la població i la preservació i conservació de la posidònia –en col·laboració amb altres administracions que estan ja en un nivell més avançat com poden ser les Balears-o demanant al govern autonòmic una legislació territorial per a protegir aquest important ecosistema.