El Consell dels Xiquets de Xàbia aprèn a resoldre conflictes i debat sobre la violència exercida per menors edat

15 ene 2020

El Consell dels Xiquets i Xiquetes de Xàbia comença el 2020 reprenent el seu calendari de sessions i ho ha fet aprenent a resoldre conflictes. Segons expliquen des del departament de Participació Ciutadana, els escolars van estrenar l'any realitzant dinàmiques en les quals havien d'organitzar-se per grups, escoltar-se, respectar els torns de paraula perquè tots tingueren oportunitat de participar, donar opinió i gestionar el temps, ja que el tenien limitat.

En la primera sessió de l'any també van mantindre un debat sobre un tema candent com és la violència exercida per menors d'edat, i van poder llançar les seues propostes per a millorar la situació. Tal com assenyalen des de la regidoria de Montse Villaverde, després del debat es van arribar a conclusions positives com promoure més activitats en família que potencien una millor convivència entre pares i fills, ja que, segons les seues aportacions, la font de l'educació i comportament que adquireix un xiquet o xiqueta es fomenta des de la llar.

El Consell dels Xiquets i les Xiquetes manté una activitat constant al llarg del curs i està atenent la proposta de treball llançada per la Generalitat Valenciana per a crear una “estratègia valenciana d'infància i adolescència”. Es tracta d'un pla per a avançar en l'aplicació pràctica dels drets dels xiquets, les xiquetes i adolescents de la Comunitat Valenciana.

En l'elaboració d'aquesta estratègia participen diferents Consells d’Infància de la Comunitat. L'estratègia va ser dividida en sis programes i al nostre Consell se li va assignar treballar sobre “la prevenció de la violència exercida per persones menors d'edat”. Centrant-nos en la violència exercida pels menors cap als seus progenitors, filioparental i també cap als seus iguals.