Xàbia rep a l'esportista María Cardona després de proclamar-se campiona d'Espanya de handbol amb la selecció autonòmica juvenil

13 ene 2020 L'acte serà aquest dimecres a les 19 hores a l'Ajuntament

L'Ajuntament de Xàbia oferirà aquest dimecres -15 de gener- una recepció a la jove esportista María Cardona Morant, que fa uns dies es va proclamar campiona d'Espanya d'handbol amb la selecció valenciana juvenil femenina. L'acte està previst a les 19 hores i està obert a familiars, amics i aficionats a l'esport.

Cardona, amb 17 anys, gana aquest important títol nacional en pista després d'una progressió espectacular des que va descobrir aquest esport amb 10 anys gràcies a l'equip de handbol que va formar el col·legi Graüll per a participar en els Minijocs de la Marina Alta amb Pep Hierro com a entrenador.

D'aqueixos xicotets equips i sempre baix la batuta de Hierro va sorgir el Club de handbol Xàbia que en pocs anys ha aconseguit fer-se un buit en les competicions tant en pista com en handbol platja. En aquesta modalitat, les jugadores de l'equip femení de Xàbia es van proclamar campiones cadets en 2018.

María va despuntar des del principi fins al punt de ser convocada per la selecció valenciana en categoria cadet i ja com a juvenil va ser fitxada pel Club Morvedre de Sagunt, on debuta amb 16 anys en la divisió d'honor Lliga Guerreres Iberdrola.

Aquesta temporada l'ha fitxada el Benidorm on juga tant en juvenil com en les categories sèniors de segona divisió nacional. Ara fa un salt en el seu palmarès amb el títol de campiona d'Espanya de Seleccions Autonòmiques amb la selecció valenciana juvenil.