Xàbia acosta als emprenedors i comerciants les eines més innovadores per a canalitzar el seu desenvolupament professional

09 ene 2020 El municipi continua apostant pels avantatges del moviment “beachworking” per a atraure el talent digital

El departament de Foment Econòmic de Xàbia i l'Agent de Desenvolupament Local (ADL) tecnològic del Creama uneixen esforços un nou trimestre per a oferir formació a emprenedors i empresaris que vulguen aprofitar el potencial de les noves tecnologies en el seu desenvolupament professional.

La regidora Marta Bañuls ha avançat part d'aquesta programació formativa que arranca la setmana vinent i que té com a focus temàtic el món audiovisual.

Al llarg del trimestre es podrà aprendre a realitzar podcasting, crear documentals amb el mòbil i autopublicar un llibre en amazon de manera gratuïta.

No obstant això, la primera cita de Xàbia TIC (el dimecres 15 de gener, a les 20 hores en el Museu Soler Blasco) està més enfocada al desenvolupament personal a través d'una eina tan potent com és el “eneagrama”. De la mà de David Bustos podran conèixer en quin dels 9 tipus de personalitat s'encaixa i sobre la base d'això, quins són els teus talents potencials.

En els cursos continua reservant-se un espai per a actualitzar informació i tècniques de comerç off i online i també s'obrirà una finestra a un emprenedor local, Manuel Salmerón, que parlarà del món dels drons. Com ha destacat l'edil, també hi haurà un curs per a dones emprenedores impartit per Cibervoluntarios i titulat Extraordinarias (els dies 22 i 23 de gener).

Bañuls ha assenyalat que les conferències seran itinerants i es realitzaran en llocs tan emblemàtics com la Casa del Cable, el Museu Soler Blasco o la Biblioteca del Port seguint la voluntat de mesclar “cultura i edificis històrics amb la tecnologia i innovació”.

Des de Foment Econòmic també es mantenen les cites per a fomentar el networking encara que amb novetats. Així, la pròxima trobada (19 de febrer) es dirà “Bytes and Wine” i estarà protagonitzat per emprenedors de la Marina Alta que han innovat en un sector tan tradicional com és el vi.  Serà a la Casa del Vino i inclourà un tast perquè els assistents, com és costum, tinguen una estona distesa per a intercanviar contactes i projectes

I finalment, el primer trimestre del 2020 acabarà amb el Pechakucha (organitzat per Sun and Co) una trobada en el qual sis emprenedors explicaran la seua experiència en 20 diapositives i on es pràctica networking (a Xàbia anomenat beachworking) entre emprenedors locals i nòmades digitals vinguts d'altres països.

Perquè, segons incideix l'ADL Tecnològic, Raúl Escrivà, es confirma la tendència que a Xàbia hi ha una creixent comunitat tecnològica de professionals que gaudeixen de la qualitat de vida del municipi i treballen des dels seus ordinadors gràcies a les noves tecnologies, convertint la localitat en un referent o destinació de talent digital de primer ordre.