Xàbia presenta una completa programació cultural amb música, teatre, cinema, literatura, història i art per al primer semestre

07 ene 2020

El departament de Cultura de Xàbia arranca l'any amb la nova programació llesta per a omplir de propostes el primer semestre de 2020. El regidor Quico Moragues ha presentat hui la completa oferta cultural que omplirà pràcticament tots els caps de setmana fins a Sant Joan i que torna a combinar diferents cicles de música, teatre, cinema, contacontes, exposicions, monòlegs d'humor, cites literàries i amb la història amb altres activitats puntuals.

El regidor ha desgranat aquesta planificació que s'estrena aquesta mateixa setmana (divendres 10 a les 20 hores en l’ Arxiu) amb la presentació del còmic “Les historietes de l’Arxiu”, una publicació a manera de còmic il·lustrada per Fernando Sala Soler en la qual es repassa la història local i que també es presentarà a les escoles.

En l'apartat musical, es podrà gaudir de cicles del gènere clàssic com Els Colors de la Música –amb concerts tan potents com el de l'Orquestra Simfònica del ADDA que a més serà d'entrada gratuïta- o Jazz a 100, que enguany arriba carregat d'energia amb grups com a Swing x 4, The Red Velvets o Jazzmatiks, a més de solistes de la talla de Lucho Aguilar o Enric Peidro.

Tampoc falta a la seua cita el festival de música d'arrel Xàbia Folk (del 8 al 10 de maig) i amb un concert de presentació previst el 24 d'abril a càrrec de Vi Blau.

En teatre hi haurà cicles per a adults, el de monòlegs Dijous de Comèdia –i el concurs d'humoristes a nivell comarcal que porta associat- i també per a xiquets; els més xicotets també tenen programació especial per a ells amb el cicle de Cinema en Valencià, els contacontes setmanals o activitats en família.

A nivell artístic, les sales d'art renovaran les seues exposicions cada mes, i hi haurà també mostres d'autors locals com Manel Salmerón, Pepe Sart o la Escola de Pintura Mediterrànea.

Per als lectors, s'han programat diferents presentacions literàries i, dins de la Setmana del Llibre, trobades amb les escriptores Susana Fortes i Mari Carmen Sáez Lorente. Finalment, la història local també reclama el seu protagonisme amb la presentació del tercer volum de Quaderns del Museu, aquesta vegada dedicat a la prehistòria de Xàbia i el seu entorn.

El regidor de Cultura s'ha mostrat molt il·lusionat per aquesta programació, de gran qualitat i que espera que conquiste al públic com els últims anys. “Tenim un poc de tot, amb molta varietat i pràcticament tots els caps de setmana” ha resumit l'edil, que ha explicat que tota aquesta oferta es pot trobar en la web municipal, els mupies publicitaris del municipi o bé en els 2.000 programes de mà que s'han editat en castellà i valencià.

L'alcalde, José Chulvi, ha felicitat el regidor per la seua implicació i treball per a confeccionar aquesta programació que té en compte la multiculturalitat del municipi i que col·loca a Xàbia com un dels municipis més capdavanters de la comarca per la seua oferta cultural.

Chulvi ha assenyalat que malgrat patir un cert dèficit en infraestructures culturals –que s'espera pal·liar amb l'obertura del teatre auditori ara en construcció- l'Ajuntament sí que pot dir és que oferir als veïns de Xàbia un contingut a l'altura de les ciutats.