Nadal Jove-Esportiu de Xàbia innova amb un dia dedicat a l'oci compartit en família

20 dic 2019 Aquesta reeixida iniciativa conjunta d'Esports i Joventut plena de diversió les vesprades de nadal (del 26 al 28 de desembre)

El Palau d’Esports Miguel Buigues de Xàbia es converteix com cada nadal en un gran espai per a la diversió de xiquets i joves. Del 26 al 28 de desembre torna el Nadal Jove-Esportiu, una iniciativa conjunta de les regidories d'Esports i Joventut per a omplir les vesprades de vacances d'activitats divertides i saludables. I gratuïtes.

El regidor d'Esports, Alberto Tur, ha presentat cartell d'enguany, una edició en la qual s'ha tractat d'innovar un esdeveniment que està totalment consolidat i gaudeix d'una gran afluència de públic.

Tur ha explicat que de les tres jornades, les dues primeres seguiran l'esquema habitual. Es dividirà el Palau d’Esports en zones temàtiques, on es podrà practicar o aprendre esports com a tennis, atletisme, bàsquet, capoeira, gimnàstica artística, escacs, judo i karate, futbol, pilota, tennis de taula o psicomotricitat. Sobre aquest tema, el regidor ha agraït la col·laboració i coordinació dels clubs per a participar en aquest espai i així promoure l'esport base.

En el pavelló també hi haurà altres zones de joc aportades des de la regidoria de Joventut i aptes per a diferents edats. Des de roller ball, rocòdrom, zona wii y play station, ludoteca i tallers, inflables o jocs de taula. Estarà obert de 16’30 a 20’30 hores.

Les novetats arriben en el tercer dia, el dissabte 28 de desembre ja que s'han planificat activitats en la qual a més dels més xicotets, puguen gaudir-se en família. Així, al matí s'ha organitzat una excursió en col·laboració amb el Centre Excursionista de Xàbia (CEX) amb eixida des del pavelló a les 9 hores i que pujarà al Cap de Sant Antoni i els molins. És una ruta assequible per a totes les edats i que s'espera viure com una cosa lúdica i festiu

I a la vesprada, de nou en el Palau d’*Esports hi ha preparada una gymcana per a participar en família. Com ha assenyalat l'edil de Joventut, Montse Villaverde, s'han combinat proves per a adults i xiquets. La idea, ha justificat la regidora “és recuperar una mica l'esperit nadalenc, compartir moments en família i divertir-se junts”.

Nadal Jove- Esportiu compta enguany amb la col·laboració d’Amjasa, que regalarà motxilles i cantimplores als assistents per a reduir l'ús del plàstic i que puguen utilitzar-les en l'excursió. També hi ha previst realitzar un vídeo resumeixen de tot l'esdeveniment per a poder després mostrar-lo en xarxes socials, per la qual cosa s'advertirà d'això en els accessos al Palau en compliment de la Llei de Protecció de Dades.

L'alcalde, José Chulvi, ha felicitat a les dues regidories pel treball continuat i la “guinda” que posen a final d'any amb aquest gran esdeveniment, en el qual es plasma la coordinació entre departaments i els clubs esportius, que posen els seus esforços i recursos a la disposició de tots els xiquets i xiquetes.

Chulvi ha considerat un encert plantejar una part d'aquest esdeveniment perquè siga viscut en família i ha convidat a tota la població al fet que òmpliga un any més el palau.