Una comissió festera específica prepara ja la recepció als Reis Mags a Xàbia

19 dic 2019 Un dels canvis és que l'acte de recollida de cartes es farà a l'Ajuntament

La regidora de Festes de Xàbia, Kika Mata, ha presentat hui els actes relacionats amb la visita anual dels Reis Mags al municipi. Per a això ha comparegut al costat de la també regidora, Rita Berruti, qui col·labora estretament amb el departament i amb una representació de la comissió de Reis Mags, un grup format específicament per a preparar els actes de recepció a Melcior, Gaspar i Baltasar.

Mata ha explicat que quan va assumir la regidoria –fa tres mesos- un dels seus objectius era crear una comissió per a aquesta festa tan especial i plena d'il·lusió. “És una festa en la qual pràcticament, tot el poble ix al carrer, i volíem donar-li un impuls especial perquè els xiquets i xiquetes la visquen amb la màxima il·lusió”.

La regidora s'ha mostrat molt orgullosa del treball que ha realitzat en els últims mesos aquest grup de 17 persones, molt bolcades a cuidar els detalls i donar-li al màxim realisme a l'esdeveniment.

Així doncs, enguany en la cavalcada s'esperen canvis i sorpreses. Des de l'ambientació i vestuari, d'inspiració beduïna, als balls. Participaran en el sèquit els quintos del 2020 i la comissió juvenil, la Banda de música de Xàbia i les dues agrupacions de música tradicional: Xirimitab’s i la Colla Portitxol, i es comptarà amb la col·laboració i implicació de les comissions del Loreto, Fogueres i la Junta de Moros i Cristians. També del Centre Excursionista de Xàbia, una de les novetats.

Els Reis arribaran al port la vesprada del dia 5 de gener, com és costum, a les 17 hores i en un vaixell que atracarà en el moll pesquer. Primer faran un recorregut per Duanes i saludaran als xiquets i xiquetes en l'Avinguda Jaume I. Després continuaran el seu recorregut des de l'Avinguda Joan Carles I a la placeta del Convent, on hi haurà un xicotet pesebre vivent i també dirigiran unes paraules als presents.

 

Emissaris

També com és tradició, els dies previs a la visita de Les seues Majestats, passaran per Xàbia els seus emissaris a recollir les cartes. El dijous 2 de gener, a les 17.30 hores, estaran en la parròquia de La nostra Senyora del Loreto per a recollir cartes i compartir un xocolate amb els més xicotets. I el divendres 3 de gener passaran pel poble. En aquest acte també hi ha novetats, ja que la recollida de carta serà a l'Ajuntament. Com ha detallat la regidora de Festes, a les 17 hores els Patges eixiran de la plaça de la Constitució acompanyats d'un ball dels alumnes d'En Danza fins a arribar a la Plaça de l'Església, on recolliran les cartes i també gaudiran d'una xocolatada oferida per Fogueres.

Perquè cap xiquet ni xiqueta de Xàbia es quede sense carta, des de Festes han preparat unes cartes en col·laboració amb les associacions de comerciants que es repartiran en els col·legis junt amb la programació de tot el nadal.