L'Ajuntament de Xàbia obri quasi cent expedients de sanció per abocaments incontrolats en els punts verds

12 dic 2019 Serveis recorda que l'ús de l'Ecoparc com del servei de recollida d'estris a domicili són gratuïts

L'àrea de vigilància i inspecció del departament de Serveis de Xàbia ha obert en els últims mesos quasi un centenar d'expedients sancionadors per la infracció de les normes d'ús en els punts verds. La majoria d'elles són per l'abocament de residus de jardineria i similars provinents de l'activitat lucrativa de jardiners o per tirar de manera descontrolada mobiliari o estris fora dels contenidors.

L'Ajuntament ha reforçat la vigilància en aquests espais davant els constants abusos, que ofereixen una pèssima imatge pública malgrat la despesa pública en la seua neteja (la majoria es buiden dues vegades al dia).

Les normes d'ús d'aquests espais està regulada per l'Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana i Seguretat i el seu incompliment poden implicar sancions de 750 euros en cas de reincidència.

Els punts verds són instal·lacions distribuïts per tot el terme municipal (hi ha més de 20) i controlades per l'Ajuntament que tenen com a funció oferir als ciutadans del municipi un lloc on depositar de manera separada els residus que generen en les seues llars.

Està prohibida l'entrada de residus generats en altres poblacions i també la seua utilització per part dels professionals de la jardineria o activitats similars, ja que per a l'ús industrial està el centre de gestió de Ramblars, on poden depositar-los a un preu molt assequible.

Quant als mobles o estris, el municipi també té un servei gratuït de recollida a domicili, prèvia sol·licitud telefònica al número 900 102 149 i l'Ecoparc, la instal·lació municipal –també d'ús completament gratuït- on es pot depositar de manera separada gran varietat de residus generats en l'àmbit domèstic, però que per la seua naturalesa o composició no tenen cabuda en els contenidors convencionals instal·lats al carrer. El seu horari d'hivern és de dilluns a dissabte, de 9.00 a 13.30 hores i de 15.30 a 17.30 hores.

La regidora de Serveis, Kika Mata, ha demanat col·laboració ciutadana amb el bon ús d'aquests espais públics, tant per imatge com per compromís amb la cura del medi ambient