Els usuaris del Tapis de Xàbia converteixen el plàstic en art per a evitar que acabe en la mar

11 dic 2019 L'exposició s'inaugura aquest dijous en el Centre d’Art “Al pati” de Jesús Pobre

Que els usuaris dels tallers ocupacionals TAPIS de Xàbia són uns artistes no se li escapa a ningú. De la mà de la seua monitora, Alicia Ripoll, i de diversos professors col·laboradors s'atreveixen amb els curtmetratges (van guanyar un premi en l'últim Riurau Film Festival), la confecció de manualitats que posen a la venda, disseny de joguets, edició de receptaris i una infinitat d'iniciatives a les quals ara se suma un projecte artístic molt especial.

Aquest dijous -12 de desembre- inauguren a les 20 hores en el Centre d’Art “Al Pati” de Jesús Pobre l'exposició “Aquests plàstics no acabaran a la mar”, una mostra en la qual porten treballant pràcticament un any i que a més de demostrar el seu talent plàstic, servirà com a denúncia i crit d'atenció contra l'excessiu ús de plàstics.

Com explica la seua monitòria, fa un any els va sorgir l'oportunitat d'exposar en Jesús Pobre i quan van començar a pensar en un tema per a enfocar el treball, els propis alumnes van proposar fer alguna cosa que servira per a conscienciar de la contaminació per plàstic.

Van començar a recol·lectar tot tipus d'envasos i de la mà de la seua professora de plàstica, Anna Perles, han aconseguit convertir-ho en un producte artístic, bonic i que reivindica la mar. Un resultat del qual estan molt orgullosos i que a partir de demà s'exposarà en Jesús Pobre.

El TAPIS és taller ocupacional per a potenciar la rehabilitació i integració mitjançant suport terapèutic i formació prelaboral. Dirigit a majors d'edat amb una malaltia mental crònica tracta de potenciar el seu nivell de competència i independència, a més de proporcionar suport, educació i assessorament a la família. Els usuaris tenen uneixes dependències pròpies al carrer D’Avall dotades de taller i cuina. Allí fan diferents tasques ocupacionals: treballs manuals, esport, cuina, culturals i recreatives, a més de convivència, cooperació i autoajuda.