Xàbia obri de nou la biblioteca vivent en la Setmana de la Diversitat Cultural

04 dic 2019 El programa inclou la projecció d'un documental sobre els centres d'internament d'estrangers

El departament de Serveis Socials de Xàbia, a través de l'oficina d'atenció a l'estranger (Pangea) organitza la setmana vinent la XI Setmana de la Diversitat Cultural, un fòrum que pretén donar protagonisme a la rica diversitat cultural del municipi amb una programació específica en la qual es donarà veu a les persones migrants i es tractarà de trencar prejudicis i estereotips.

Segons expliquen des de la regidoria que dirigeix Rita Berruti, les activitats es concentren del 10 al 13 de desembre. Una de les més enriquidores serà la segona edició de la Biblioteca Vivent, una experiència en la qual les històries d'aventures, d'amor, de misteri, de superació o de viatges són reals i les compten persones que les han viscudes.

Serà a la Biblioteca de Duanes el divendres 13 a partir de les 17’30 hores. Quan arriben els “lectors” rebran un carnet i un catàleg dels llibres-persona disponibles perquè puguen triar el que volen consultar, en tots els casos residents a Xàbia amb històries més que interessants com Rupa Timilsina (Nepal), Assan Camara (Gàmbia), Marta Català i Josefa del Pino (Espanya), Hanan El Ayadi (musulmana de segona generació), Karen Luria (EUA), Maru Hernández i Yelysley Arellano (Veneçuela).

Com a complement a la biblioteca vivent hi haurà una actuació d'un quartet de corda del Conservatori i un joc de trivial sobre els objectius del desenvolupament sostenible per part de la Creu Roja, entitat que col·labora en aquesta iniciativa.

Una altra de les activitats serà el vídeo fòrum previst el  dimarts 10, a les 18’30 hores en el Museu Soler Blasco. Es projectarà “23 30 Una història captiva” un documental sobre els centres d'internament per a immigrants indocumentats. Hi haurà després un debat amb el director, David Marrades, sobre les polítiques per a frenar la immigració irregular.

Finalment, el dimecres 11 a les 18 hores a la Biblioteca de Duanes hi haurà una jornada per a xiquets i xiquetes amb el contacontes “La més xicoteta de les papallones” i tallers com a Referents o Quin és el “color carn?

Totes les activitats són gratuïtes.