Xàbia homenatja Els Bradmis

04 dic 2019

El conjunt musical Els Bradmis van rebre ahir un emotiu reconeixement de l'Ajuntament de Xàbia. S'acabava de presentar el llibre “150 anys de música i ball a la Marina Alta” i amb això s'havia creat un ambient nostàlgic amb el record de les sales de ball, discoteques i espais en els quals diferents generacions de la comarca han viscut la festa i els millors moments. Va ser un context en el qual va quedar clar la importància que van tindre Els Bradmis en la dècada dels 70, els seus anys daurats, i en els quals es van convertir en el grup amb major projecció i popularitat de la comarca.

L'alcalde, José Chulvi, va fer un repàs als inicis dels Bradmis, format en 1965 per Juan Torres, Pedro Andrés, Pepe Mayor i Pepe Buigues. Els seus inicis, com van arribar a sonar en totes les emissores de ràdio, a protagonitzar una fotonovela o a ser entrevistats en tots els mitjans especialitzats, entre ells en el mític Estudio Abierto de José María Íñigo en TVE.

Dels Bradmis també es va destacar la seua capacitat d'adaptació, la que els ha permès estar 50 anys en actiu. Amb una segona època també plena d’èxit en la qual Juan Torres, Pedro Andrés i Toni Catalá han sigut fixos en totes les festes populars i celebracions familiars.

I com no, es va recordar una de les seues cançons que hui dia continua sonant i és imprescindible en la memòria col·lectiva: “Mañana mi Jávea”.

L'alcalde els va fer lliurament d'una placa com a record de l'estima de tot un poble, pel seu esforç en la dignificació de la música en directe i com a agraïment per haver fet feliços amb la seua música a diverses generacions.

Els músics es van pujar una vegada més a l'escenari per a agrair el reconeixement amb una selecció de les seues cançons més emblemàtiques.