Xàbia rendeix tribut a “Els Bradmis” en la presentació del llibre “150 anys de música i ball a la Marina Alta”

28 nov 2019 L'acte serà el dimarts 3 de desembre a la Casa de Cultura

La setmana vinent es presenta a Xàbia el llibre  "150 anys de música i ball a la Marina Alta", una publicació coordinada per Antoni Reig i dirigida per Paco Carrió que repassa la història de sals de ball, grups musicals i discoteques de la comarca. Un complet repàs a tots els espais on la música va ser protagonista i als solistes, grups i bandes que han fet cantar i ballar a la Marina Alta al llarg de segle i mig

La cita és el dimarts, 3 de desembre, a les 20 hores a la Casa de la Cultura. I aprofitant el context que donarà aquest llibre, l'Ajuntament de Xàbia ha volgut retre homenatge a un dels conjunts musicals del municipi que més èxit han tingut i que més temps han romàs en actiu: “Els Bradmis”.

El grup fundat en 1965 per Juan Torres, Pedro Andrés, Pepe Mayor i Pepe Buigues va aconseguir una gran popularitat en els anys 70 i després d'una primera fase de boom en la qual van traspassar fronteres, protagonitzant fins i tot una fotonovela o actuant en programes especialitzats de TVE, el conjunt va saber renovar-se i anar adaptant-se als temps fins a sumar els 50 anys en actiu. També ha deixat cançons imprescindibles en la memòria col·lectiva com “Demà la meua Xàbia”.

En 2015, quan van complir les noces d'or, Els Bradmis van deixar oficialment la seua frenètica activitat, encara que no dubten a tornar a pujar a l'escenari en les festes i celebracions dels seus afins.