La Colla Portitxol de Xàbia celebra el seu 20é aniversari de la mà de Pep Gimeno “Botifarra”

27 nov 2019 El concert es el dissabte, a les 21’30 hores, a la església de Sant Bertomeu

La Colla Portitxol, dolçaines i percussió celebra aquest cap de setmana el seu 20 aniversari amb un concert extraordinari per Santa Cecilia en el qual compartirà escenari amb Pep Gimeno “Botifarra”, el cantaor tradicional més important de la música d'arrel valenciana.

 

L'actuació serà a l'església de Sant Bertoméu, el dissabte a les 21’30 hores. Segons expliquen des del Portitxol, el concert de dissabte serà “únic” quant a format, ja que s'han creat per a l'ocasió arranjaments de les cançons més emblemàtiques de Pep Gimeno “Botifarra” per a adaptar-les a colla de dolçaines. Completarà el grup d'intèrprets el guitarrista Pere Ródenas.

La Colla de Dolçainers i Percussió del Portitxol tanca així un any intens en el qual ha celebrat les seues dues dècades de vida. Ha participat en la pràctica totalitat dels actes festius i culturals de Xàbia, acompanyant amb la seua música innombrables cercaviles: des de Reyes a festes del Nazareno, Sant Joan, Corpus, Loreto, Moros i Cristians... Així com actes propis del Grup de Danses Portitxol, del qual forma part. Destaquen alguns com l'organització per primera vegada a Xàbia de “La Crida del Corpus”, diversos concerts i l'enregistrament del disc “Cançons de la Marina”.

Respecte a Pep Gimeno Botifarra, és la referència en cant valencià tradicional. Compta amb més d'una dotzena de discos amb tots els formats possibles, dels quals s'han venut més de 40.000 còpies. Ha actuat en nombroses ocasions a Xàbia, sempre de la mà del Grup de Danses Portitxol, una llarga amistat que li va portar a col·laborar amb el disc “Cançons de la Marina”, interpretant el cant de batre del tio Cruañes, del qual es podrà gaudir també aquest dissabte en el concert.