Xàbia demana a Foment que deixe operativa les 24 hores la base autonòmica del helicopter de salvament marítim

26 nov 2019

L'Ajuntament de Xàbia ha aprovat per unanimitat una moció presentada per l'alcalde, José Chulvi, per a reclamar al Ministeri de Foment que mantinga a la Comunitat Valenciana una base operativa les 24 hores del “Helimer” –l'helicòpter de la Societat de Salvament i Seguretat Marítima.

Des del municipi es considera que aquest mitjà aeri és de vital importància per a garantir la seguretat en la mar, màximament quan la costa de Xàbia és una de les més transitades i registra un alt nombre d'incidències: naufragis, ferits en la costa, excursionistes en problemes i arribada de pasteres. En tots aquests casos, la rapidesa de resposta és clau per a una bona intervenció en casos de vida o mort.

El ple també ha aprovat de manera unànime la moció presentada per la regidora d'Igualtat, Montse Villaverde, que reflecteix el compromís ferm l'Ajuntament en la lluita contra aquesta xacra social i a donar suport a les víctimes.

També ha trobat el suport de tota la Corporació una altra moció, presentada per PP, Compromís, Ciudadanos por Jávea i Ciutadans,  encaminada a començar els tràmits per a implantar la carrera professional horitzontal que permeta la promoció del funcionariat en l'administració municipal.

En el ple han tirat avant altres assumptes, com la pròrroga del servei municipal de neteja viària i recollida de residus a l'empresa actualment prestatària: Cespa. El govern local, amb el suport de Ciudadanos por Jávea i l'abstenció de PP, Compromís i Ciutadans, ha autoritzat una prolongació del contracte fins que estiga adjudicada la nova contracta o per un període màxim d'un any.