Xàbia adjudica de nou les obres de reconstrucció del pont de Triana

22 nov 2019 També s'ha designat el contractista de les voreres de Joan Carles I

L'Ajuntament de Xàbia ha adjudicat hui una de les obres públiques considerades prioritàries. Es tracta de la reconstrucció del pont de la desembocadura del riu Gorgos –conegut com a pont de Triana- i que està tancat al trànsit per seguretat des del mes de setembre.

Després que l'empresa que havia d'encarregar-se de l'obra incomplira el contracte, l'Ajuntament ha hagut de superar nombrosos tràmits burocràtics per a poder tornar a licitar-la. En aquest temps, la preocupació pels problemes estructurals de la infraestructura va fer que es decidira prohibir el trànsit rodat sobre aquest pont després de la DANA de setembre. Des de llavors només es pot creuar a peu.

Ara el Consistori ha tancat tot el procés de la nova contractació, al qual s'han presentat 3 constructores, i adjudicat l'obra a l'empresa Vilor S.L. per un pressupost de 487.381 euros. L'adjudicatària tindrà 12 setmanes per a derruir l'actual pont i crear el nou, d'un únic ull.

En la seua proposta ha inclòs una millora tècnica, la il·luminació de les baranes del pont sobre el riu i la seua adaptació per a les persones amb mobilitat reduïda.

En l'òrgan de contractació reunit hui també s'ha adjudicat una altra obra de difícil gestió administrativa, com és la reurbanització de les voreres de l'Avinguda Joan Carles I -tram comprés entre els números 65 a 75. D'aquesta obra s'encarregarà l'empresa local Excavacions Mayte per un pressupost de 119.900 euros.