L’Institut d’Estudis Comarcals presenta a Xàbia les actes del seu últim congrés

19 nov 2019 S'exposarà un treball sobre les pipes de fumar originàries dels segles XVII a XIX trobades en diferents jaciments del municipi

El Museu Soler Blasco de Xàbia acull aquest dijous -21 de novembre- l'acte de presentació de les actes del VI Congrés del Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta. L'acte servirà per a entregar als socis d'aquesta associació cultural els toms que recopilen els estudis realitzats entorn d'aquesta trobada, encara que està obert a tots els interessats en la història local.

I és que en la cita, prevista a les 19’30 hores, s'exposaran alguns dels treballs que tenen a Xàbia com a protagonista.

Un d'ells està centrat en uns objectes peculiars com són les pipes de ceràmica, utensilis que es van popularitzar a partir de l'adopció de l'hàbit del tabac des del segle XVI. A Xàbia hi ha inventariades diverses, datades entre els segles XVII i XIX, i trobades en jaciments com els de la Granadella, el Portitxol o el Tangó.

L'arqueòleg municipal, Ximo Bolufer, també parlarà sobre el que se sap dels fundadors de la vila del segle XIII, a tenor d'estudis i excavacions com les que es van realitzar durant les últimes obres de reforma en la plaça església.