Xàbia reclamarà a Foment que mantinga la base de l'helicòpter “Helimer” a la Comunitat Valenciana

15 nov 2019 L'alcalde presentarà una moció al ple buscant el suport de la Corporació en defensa dels mitjans que vetlen per la seguretat en la mar

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha registrat una moció per al seu debat en el pròxim ple en la qual busca el suport de tota la Corporació per a exigir en nom de l'Ajuntament al Ministeri de Foment que mantinga a la Comunitat Valenciana la base del “Helimer” –l'helicòpter de la Societat de Salvament i Seguretat Marítima.

Chulvi defensa que aquest mitjà aeri és de vital importància per a garantir la seguretat en la mar, tal com ha demostrat en recents episodis com el rescat de 22 persones que van quedar atrapats durant un temporal en la cala En Caló –que manca d'accés per terra- o sinistres que acaben amb el naufragi d'embarcacions.

Des de 2006 fins ara, el Helimer tenia una base operativa 24 hores a Manises, amb el que el seu temps de resposta davant qualsevol emergència ocorreguda en el nostre litoral era mínima (10 minuts des de l'avís). No obstant això, Foment ha anunciat canvis organitzatius a partir de gener que augmentarien fins als 45 minuts el temps d'arribada d'aquesta aeronau, una diferència que és valuosa en una situació d'aquestes característiques.

L'alcalde posa en relleu que la costa de Xàbia “és una de les més transitades, sobretot els mesos d'estiu” i també que registra “un alt nombre d'incidències: naufragis, ferits en la costa, excursionistes en problemes i arribada de pasteres”. En tots aquests casos amb persones “que poden necessitar una intervenció a vida o mort”. És per això que reclama el servei permanent del Helimer, que al costat de l'embarcació de Salvament que té base en el port local, són claus per a garantir la seguretat en la mar.