Xàbia trau al carrer la reivindicació feminista amb la seva campanya “Ni una més”

13 nov 2019 L'Ajuntament ofereix aquest mes xerres, tallers i exposicions per a educar a la societat en igualtat i contra el masclisme

El departament d'Igualtat de Xàbia intensifica la seva activitat cada any al novembre, mes en què es commemora el Dia Internacional de la lluita contra la violència cap a les dones. Hui, la responsable d'aquesta àrea, Montse Villaverde, ha presentat la campanya “Ni una més” que en uns dies es podrà veure en els mupis publicitaris de la població i amb la qual es pretén llançar al carrer un missatge contundent que la violència a la dona és un dels problemes més greus de la nostra societat i necessita d'un compromís inajornable de totes les administracions a protegir-les víctimes.

Els cartells recorden que des que es tenen estadístiques de la violència de gènere (des de 2004) s'acumulen ja 1.095 dones víctimes. I això que, com ha puntualitzat l'edil “són les xifres oficials, que no reals del masclisme”, ja que no es comptabilitzen els casos de dones assassinades per ser familiars de (mares, sogres, germanes), les agredides sexualment i assassinades per persones sense vinculació sentimental o les prostituïdes que també han estat assassinades.

Villaverde s'ha mostrat convençuda que si qualsevol altre tipus de violència deixés més de 1.000 víctimes “tot el món estaria alarmat” però en la qual afecta a les dones, a l'ésser un degoteig constant “sembla que ens estiguem acostumant”.

És per això que amb aquesta campanya es vol llançar un cop de realitat, donar la xifra general i recordar a cadascuna d'elles (com a fons del cartell estan tots els noms de les dones víctimes de la violència masclista) i “dir ben clar que no volem que aquest número cresca, que exigim mesures integrals de protecció i que totes les administracions han de marcar-se com a prioritat acabar amb ella” ha mantingut la regidora.

L'Ajuntament, dins de les seves accions per a educar en igualtat –clau en l'erradicació del masclisme- està realitzant en col·laboració amb la UNED uns tallers de coeducació en els centres escolars i de secundària sobre el mite de l'amor romàntic i també un taller per a dones titulat “desenvolupant el talent i l'apoderament femení”.

Al llarg del mes ha programat altres activitats com una xerrada sobre la violència en l'oci nocturn (aquest divendres, 15 de novembre a les 18 hores a la Casa de Cultura), l'exposició “No tinc Amo” (en el museu Soler Blasco del 18 de novembre al 15 de desembre), les campanyes de vacunació contra la violència de gènere (en els instituts i el 21 de novembre en la plaça Marina Alta durant el mercat ambulant) o el teatre “Trobadores” (el dissabte 23 de novembre a les 20 hores a la Casa de Cultura).

També prepara una mostra per la Igualtat en la qual es podran visualitzar tots els audiovisuals sobre aquest tema preparats per grups d'estudiants de secundària i el dilluns 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència cap a les dones, l'Ajuntament realitzarà un acte institucional de condemna a les 12 hores enfront de l'edifici consistorial.