L'Ajuntament de Xàbia i el Consell acorden la construcció d'habitatge públic per al lloguer en sòl municipal

28 oct 2019 L'alcalde, José Chulvi, i el vicepresident segon de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, han tractat la situació habitacional i de mobilitat.

Xàbia comptarà en aquesta legislatura amb una nova oferta d'habitatge públic destinat per al lloguer. Així ho han acordat l'alcalde, José Chulvi, i el vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau després de la visita d'aquest a l'Ajuntament.
Per a això, des del departament d'Urbanisme s'han mostrat les diferents bosses de sòl públic existent pròxim als nuclis urbans. És el primer pas per a donar forma a un acord entre les dues Administracions que porte a la construcció d'aquests habitatges socials.
En aquest sentit, José Chulvi va manifestar “la nostra total sintonia amb el Consell. Abordar la situació habitacional a Xàbia és fonamental, no sols quant a les actuacions concretes de l'ací i ara, sinó quant a anàlisi del nostre model. Hem de construir habitatge social, però també hem d'abordar el nostre mercat de lloguer. Veure l'afecció que l'oferta turística té sobre els preus i actuar en conseqüència, com ja es fa en altres llocs”.
Precisament, l'Ajuntament de Xàbia té previst contractar en els pròxims dies una auditoria del mercat de lloguer vacacional que oferisca un diagnòstic exacte del municipi. Aquesta anàlisi serà la primera vegada que es realitze en la localitat i permetrà abordar amb coneixement de causa les mesures que siguen necessàries per a preservar el dret dels veïns a un habitatge assequible.
Segons el conseller i vicepresident, Martínez Dalmau, “Xàbia ha de ser un municipi sostenible, verd, i per a les persones”. Així mateix, va manifestar el seu convenciment que el treball conjunt Generalitat-Ajuntament serà positiu i podrà donar resultats concrets.
El vicepresident també es va interessar per altres aspectes vinculats a la gestió sostenible, com la mobilitat en el municipi. En aquest sentit, va expressar el seu acord amb mesures com el tren turístic a la Granadella i va instar a l'Ajuntament a continuar treballant en aqueixa línia.

Final del formulario