Xàbia constitueix els consells de participació de Cultura i Agricultura

24 oct 2019

Els consells sectorials que canalitzen la participació ciutadana a Xàbia arranquen nova legislatura. Ahir es van constituir el Consell de Cultura, presidit per Quico Moragues, i el Consell Agrari, presidit per Marta Bañuls.

En la primera reunió van prendre possessió els nous consellers. En el cas de Cultura estan representats tots els partits polítics, cinc membres triats pel ple per la seua “reconeguda valia” i que són els escriptors Pepa Guardiola i Paco Reus, l'expert en art Tomás Ruíz, l'editora literària Esperanza Morais i el director dels Escacs Vivents, Rafael Andarias i portaveus de col·lectius de la cultura local, com són el Centre Artístic Musical, Amics del Museu, l'associació de Betlemistes, l'Orfeó i el grup de teatre Telon-Eros. També està present la comunitat escolar, l'Agenda 21 i la regidoria d'educació.

La primera presa de contacte ja va servir per a posar sobre la taula projectes que es volen treballar i avançar algunes preocupacions dels col·lectius culturals.

Per part seua, en el Consell Agrari es va constituir amb representants dels grups polítics amb presència municipal, les associacions La Unió de Llauradors, AVA  i els regants. En aquest fòrum també es van exposar les problemàtiques que travessa l'agricultura a nivell local i algunes de les demandes del sector.

Els dos consells es reuniran amb periodicitat trimestral i de forma extraordinària si la necessitat està justificada.