Marta Espinós torna a Xàbia amb l'espectacle musical “Piano en penombres”

23 oct 2019 El concert pensat per al públic més jove serà la nit del dijous 31 d'octubre

La pianista de Xàbia, Marta Espinós, torna al seu municipi natal amb un projecte musical que no deixarà a ningú indiferent. La nit del dijous 31 d'octubre, vespra del dia de difunts, oferirà a l'església de Sant Bertomeu “Piano en penombres. Un concert d'Halloween amb històries per a no dormir”, un espectacle especialment pensat per a acostar la música clàssica al públic més jove (xiquets i xiquetes a partir de 9 anys).

En el recital –que començarà a les 21 hores i és d'entrada gratuïta- es podrà escoltar la interpretació que Espinós fa dels temes més foscos de Bach, Liszt, Grieg, Mússorgski, Mompou, Falla, Granados, Consuelo Velázquez o Anníbal Troilo.  Però a més del piano, el concert compta amb Fernando Palacios com a narrador.

L'activitat cultural està organitzada per la regidoria de Cultura i compta amb el suport del Institut Valencià de Cultura i la conselleria.

Marta Espinós, nascuda a Xàbia, és una de les apostes pianístiques més inusuals del panorama espanyol. Especialitzada a teixir relacions transversals entre la música i pràcticament qualsevol disciplina o temàtica, Marta desenvolupa una important faceta de comissària musical que combina amb la seua carrera pianística i la seua vocació divulgadora i d'acostar la música clàssica i contemporània a tots els públics.

Com a solista ha actuat en sales i auditoris d'Europa i Amèrica i és membre del Comité Assessor de Música en Vena, organització sense ànim de lucre dedicada a la millora de les estades hospitalàries a través de la música en directe.

Marta Espinós és pianista apadrinada de la Fundació Joaquín Achúcarro per a la conservació i desenvolupament del llegat de l'aclamat pianista a través dels seus deixebles.

 

SINOPSI PIANO EN PENOMBRES:

Un piano embruixat espera el capvespre per a murmurar-nos a mitja veu els seus secrets. Quan es va acostant l'hora bruixota, en el contrallum dels finestrals, sonen històries antigues que exciten les tecles, desperten les ombres somnàmbules i visualitzen els espectres que deambulen pels salons del teatre. Un piano bohemi que reviu amb els raigs de lluna, l'hora perfecta per a detindre'ns a escoltar músiques callades al costat de la ximenera: nocturns oblidats, peces visionàries, variacions per a insomnes, valsos macabres, boleros sentimentals, harmonies de les esferes, antics tangos… Amb obres de Bach, Liszt, Grieg, Mússorgski, Mompou, Falla, Granados, Consuelo Velázquez, Anníbal Troilo, d’entre altres.