La campanya “Recicla vidre per elles” prolonga la seua presència a Xàbia i estarà la primera quinzena de novembre en Duanes

18 oct 2019

La campanya “Recicla vidre per elles” prorrogarà la seua estada a Xàbia. Així ho han anunciat la regidora de Serveis, Kika Mata, i responsables de Ecovidrio (l'entitat que s'encarrega en de la gestió del reciclatge de vidre). Els dos iglús de color rosa en els quals a més de reciclar es pot contribuir a la lluita contra el càncer seguiran en la plaça Marina Alta (enfront de Correus) fins al 31 d'octubre i després es traslladaran a la plaça Adolfo Suarez per 15 dies més, per a facilitar així que puguen participar també en la campanya els veïns de Duanes.

Aquest matí, Mata i l'alcalde, José Chulvi, han estat al costat de l'activista María Ferrer i el gerent de Ecovidrio en la plaça Marina Alta. Han recordat que demà, 16 d'octubre, és el Dia Internacional contra el càncer de mama i han animat a tots els veïns i hostalers a que es mobilitzen en aquesta campanya i així aconseguir una gran aportació a aquesta causa solidària. I és que el pes dels envasos de vidre reciclats en aquests contenidors es convertirà en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Enfront del Càncer, organisme que treballa per la prevenció i la investigació del càncer.

“Recicla per Elles” és una campanya present en més de 60 ciutats del territori nacional amb la finalitat de sensibilitzar a un major nombre de ciutadans. També es pot col·laborar adquirint en la web www.miniglu.es un xicotet contenidor especial dissenyat per Ágatha Ruiz de la Prada els beneficis de la qual també es destinen a la Fundació Sandra Ibarra de solidaritat enfront del càncer per a contribuir a la prevenció, informació i sensibilització d'aquesta malaltia.

 

Dades de reciclatge de vidre a Xàbia

Segons les últimes dades relatives a 2018, els habitants de Xàbia van reciclar un total d'1.687.110 quilograms d'envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 62 kg. Respecte a la taxa de contenerització, el municipi se situa amb una mitjana de 112 habitants per contenidor, comptant amb un total de 243 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.