El Centre Històric de Xàbia se suma a l'ambient del tardeo aquest dissabte amb el Mercatap

15 oct 2019

El Mercat Municipal de Xàbia proposa per a aquest cap de setmana una nova edició del seu esdeveniment gastronòmic estrela; el Mercatap.  El dissabte a la vesprada, la majoria de les parades prepararan degustacions i tapes amb els seus productes per a convertir el mercat en l'epicentre del tardeo. Per això, a més del reclam gastronòmic, hi haurà activitats d'animació com a inflables i tallers per a xiquets i música en directe, amb un concert del grup Xband.

Els rebostos obriran sobre les 19 hores i un poc abans es posaran en marxa les activitats infantils, per al que es tancarà al trànsit la plaça Celestino Pons.

Hui la regidora de Foment Econòmic, Marta Bañuls, ha participat en la presentació del Mercatap junt als representants del comerç, Rafa Expósito i Raul Casellles, qui han assegurat que l'ambient està més que assegurat en aquesta jornada que va tindre un èxit rotund en la seua primera edició.  Com ha destacat Bañuls, l'objectiu d'aquesta activitat és dinamitzar el mercat i donar a conèixer el producte de quilòmetre zero i qualitat que es pot trobar en aquest espai dia a dia.

Bañuls ha avançat algunes de les millores que s'estan ultimant en aquest edifici, com la remodelació dels banys públics que començaran dilluns que ve 21 d'octubre o la pintura que es realitzarà ja a principis del pròxim any. L'edil també ha destacat que aquests dies obriran dos dels llocs que estaven vacants i que en els pròxims mesos es tornarà a obrir un període de licitació per a veure si s'adjudiquen els dos que continuen buits i així el Mercat està operatiu al 100%.

Tant l'associació de venedors del Mercat com des de Xàbia Històrica han convidat a tota la població a gaudir d'aquesta jornada gastronòmica en la qual es podrà degustar tapes a un preu de partir 2 euros i begudes i copes a partir de 1,5 euros. Els comerciants estan preparant noves activitats d'animació i dinamització d'aquest espai que a més de per els seus productes, és tot un atractiu turístic per la seua arquitectura