Xàbia presumeix de cuina marinera amb la 8a ruta gastronòmica “La Mar de Tapes”

07 oct 2019 L'associació recupera el concurs per a triar la millor tapa de l'esdeveniment

El barri de Duanes de la Mar es converteix aquest cap de setmana (de l'11 al 13 d'octubre) en el millor aparador de la cuina marinera amb la huitena ruta gastronòmica “La Mar de Tapes”, un dels esdeveniments amb més estirada que organitza l'associació de comerciants Xàbia Port.

Segons ha explicat la seua presidenta, Cande Ros, són 22 els locals de restauració que participen en aquesta ruta i cadascun proposa una tapa especial elaborada amb productes de la mar, preferentment frescos i d'origen local.  Sempre hi ha molt de nivell i enguany a més, l'associació ha recuperat el concurs per a triar la millor tapa de la ruta, pel que fer-se amb el trofeu suposarà un al·licient més.

Com a complement, altres huit bars de copes se sumen també a la proposta amb còctels o copes, també a preu de promoció.

Aquest esdeveniment està pensat per a afavorir el moviment de la gent per tot el barri, i així dinamitzar tot el comerç. Per això les tapes se serveixen en els propis locals, que instal·laran una barra en l'exterior. Per a donar comoditat als clients hi haurà quatre punts de venda per als tiquets degustació, que tenen un preu de dos euros i 1’5 per a les begudes.

L'edil de Foment Econòmic i Duanes, Marta Bañuls, ha afegit que a més de la cuina, la Mar de Tapes ofereix molt ambient als carrers, amb música en directe, activitats infantils i un mercat d'artesania. Ingredients que “fan que any rere any siga un èxit i ajude a desestacionalitzar el turisme” ha afegit Bañuls.

Tant l'edil com l'alcalde, José Chulvi, han felicitat l'associació per mantindre aquest esdeveniment ja huit anys, mobilitzar a quasi 30 locals i fomentar que els assistents passegen, aprofitant així per a donar vida als comerços. Els responsables municipals han aprofitat per a convidar a tots els veïns de Xàbia i d'altres municipis de la comarca a participar en aquesta proposta gastronòmica que plasma l'essència més marinera del municipi.

La ruta gastronòmica la Mar de Tapes estarà funcionant divendres i dissabte (11 i 12 d'octubre) tant en horari de migdia com de vesprada, mentre que el diumenge dia 13 les tapes se serviran només a l'hora de menjar.