Xàbia distingeix als agents més veterans en la celebració dels Àngels Custodis

02 oct 2019

La Policia Local de Xàbia ha celebrat hui la festivitat dels seus patrons, els Àngels Custodis, amb un acte institucional en el qual s'ha fet lliurament dels passadors distintius d'antiguitat als agents que compleixen 15, 20 i 30 anys de servei públic.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Pepa Gisbert, ha sigut l'encarregada al costat de l'inspector cap, José Antonio Monfort, de prendre aquestes distincions a nou policies: el mateix Monfort, Jordi Jesús Romá Ruíz, José Sebastián Andrés Estalrich , Vicenta Salomé Bolufer Fuentes i Fco. Juan Cholbi Cardona han rebut el passador per 30 anys d'antiguitat, mentre que Gema Marcos Fernández i Juan Antonio Sotos Carreres han complit 20 anys de servei. Finalment, Enrique Rubio Rubio i Juan Ignacio Silvero Nieto han obtingut el distintiu de 15 anys d'antiguitat.

La regidora ha dedicat en el seu nom i en el de l'alcalde, José Chulvi, unes paraules de reconeixement i gratitud a tota la plantilla, de la qual ha destacat la seua professionalitat i esforç perquè la convivència a Xàbia siga la millor.

Gisbert ha volgut sobretot ressaltar el gran paper de la Policia Local en la resposta a les grans emergències, però també la seua presència per a cobrir les necessitats de la comunitat educativa, cultural, esportiva, festival i, en definitiva, de la una societat cada dia més exigent com és la de Xàbia.

“Vos puc assegurar que som conscients que jugueu un paper imprescindible,  moltes vegades és realment difícil i que ho feu amb diligència i lleialtat” ha manifestat l'edil. Gisbert no ha eludit esmentar “la complicada situació laboral de la Policia Local” i ha deixat el seu compromís de “lluitar i treballar perquè aqueixes condicions milloren”.

Finalment la regidora ha volgut fer públic el seu agraïment, estima i admiració a l'Intendent cap, José Antonio Monfort, de qui ha destacat la seua manera d'afrontar les responsabilitats “amb determinació i, sobretot, amb sentit, intel·ligència i sensibilitat”.

Per part seua, el cap policial ha desgranat els reptes que compleix el cos de seguretat en la seua vocació de servei de proximitat i atent a tots els reptes socials. Així ha enumerat algunes de les unitats actives, que abasten des de la protecció del medi ambient a l'atenció a víctimes de maltractament o a l'agent tutor que vela per la bona convivència a les aules.